TW
0

José Crespí (Ciutadella, 1976), conegut com a Joss, trenca el seu silenci musical. El compositor es troba des de fa un parell de mesos en fase de producció del que serà el seu tercer disc. Un acústic que, diu, li comporta obrir-se nous camins.

El seu estudi a Cala en Blanes torna a ser l'espai on "cuina" aquest treball. Una dotzena de nous temes que preveu presentar el proper Nadal. "Aquest acústic em permetrà oferir quelcom diferent", senyala. En aquest sentit, Joss subratlla que es tracta d'un àlbum més íntim on per damunt de tot roman el sentiment.

"Les balades són protagonistes d'aquest cd. Torno a emprar les meves vivències i tot el que m'envolta com a instrument", afirma. El cantant es troba còmode en la inspiració dels dies tristos, com un capvespre de tempesta. Situacions que donen peu a temes molt personals com el que succeeix a la vida quotidiana de qualsevol.

Musicalment es veu més madur. S'ha desmarcat de qualsevol tipus d'influència per oferir el seu segell acústic més pur. Al respecte, oferirà diferents registres de veu que sota l'acompanyament de les bases tindrà com a resultat un Joss molt diferent.

Rere la bona acceptació de "Canvis dia a dia" (2009), el públic trobava a faltar la seva presència als escenaris menorquins. "La gent em demanava nova producció, i això també m'ha empès a tornar". El títol del cd -del que editarà 1.000 còpies– i del senzill de llançament encara són una incògnita, però queda clar que l'amor serà molt present. "Dins un disc sempre hi ha d'haver amor", remarca.

A banda de l'acústic, Joss ha enllestit la lletra i la música d'una cançó inspirada en el primer dia de Sant Joan. "La cantarà la meva neboda Ara Martí Crespí que té molt bona veu". Amb aquesta primera col·laboració entre conco i neboda, el compositor espera oferir una visió positiva de les festes que malauradament en els últims dies són notícia pels problemes de massificació i de seguretat. "Hem de prendre mesures perquè aquest Sant Joan ha estat molt caòtic, és una llàstima no poder viure les nostres festes com fa uns anys, és indignant tot el que ha passat", diu. La seva jove neboda està contenta de poder donar regna solta a l'afició pel cant. El tema, que retrà homenatge al protagonisme de cavallers i cavalls, s'estrenarà els dies previs al Sant Joan de 2012.