TW
0

autofitxa
Vaig néixer al 1978 a Alaior. Després d'estudiar a l'institut Josep Miquel Guàrdia vaig fer el Batxillerat Tecnològic a l'institut Pasqual Calbó i Caldés a Maó. Posteriorment, vaig estudiar Micromecànica a l'institut Mare de Déu de la Mercè de Barcelona durant quatre anys. Fa dos anys que vaig obrir el meu propi negoci, el Taller del Temps.

Quan es va començar a endinsar en el món dels rellotges?
De petit sempre m'havia agradat jugar a desmuntar i muntar coses. Amb 17 anys vaig començar a treballar durant els estudis a la rellotgeria Vinent d'Alaior per poder pagar-me els capritxos. Quan vaig tornar de Barcelona, el propietari, en Vicenç Vinent, volia retirar-se i ens va preguntar a la dependenta i a mi si ens interessaria fer-nos càrrec del negoci. Vam acceptar i vam comprar la rellotgeria.

Va funcionar bé?
Sí, però jo tenia ganes d'avançar. Dos anys després vaig vendre la meva part del negoci i vaig tornar cap a Barcelona. Volia especialitzar-me i treballar amb rellotges de més qualitat.

Amb què es va trobar a la Ciutat Comtal?
Vaig trobar feina a la multinacional de luxe Ritchmont. En concret, em vaig fer càrrec de posar en marxa el servei postvenda i d'atenció al client a Espanya de la marca Montblant. Durant aquella època vaig viatjar molt per tot el país.

Però va optar per continuar amb la seva formació...
Sí. Volia més i vaig decidir provar sort presentant-me per a fer el màster de Mestre Rellotger en Restauració i Compilacions Rellotgeres. L'únic curs d'aquestes característiques es duu a terme a Neuchâtel, a Suïssa, i només hi poden accedir dos alumnes cada any.

Ho va aconseguir?
Sí. Vaig aconseguir una de les dues places anuals pel 2008. Durant un any vaig treballar molt intensament, entre tretze i catorze hores diàries, per treure'm el títol. Va ser dur però va valer la pena.

Per què va decidir tornar a Menorca?
Una vegada finalitzada la meva formació vaig decidir muntar el meu propi negoci, Taller del temps. Des de casa meva, a Alaior, on tinc el meu taller, ofereixo un servei de restauració de rellotges de col·lecció únic a Espanya.

Amb quin tipus de rellotges treballa?
Són peces molt especials i molt cares, úniques a tot el món. Normalment, es tracta de rellotges del segle XVII o XVIII per als quals no hi ha recanvis i, per tant, he de restaurar les peces de la mateixa manera que es feia abans. En aquest sentit, he de dur a terme una investigació històrica abans de posar-me a treballar amb un rellotge.

Quan temps dedica a cada una de les peces?
Depèn de cada cas, però com a mínim dos o tres mesos. Normalment faig feina entre vuit i catorze hores diàries.

Suposo que la majoria de rellotges arriben des de fora de Menorca.
Sí. Un 90 per cent de les peces que restauro arriben d'Espanya o de la resta d'Europa. Els meus clientes, contacten amb mi via telefònica o per correu i contínuament he de viatjar per anar a cercar les peces a l'estranger. S'ha de tenir en compte que es tracte de rellotges molt cars, que poden arribar a costar entre 200.000 i 300.000 euros.