TW
0

Gerardo Villalonga Hellín substituirà a partir de setembre a Rafel Portella Moll com a vicari general de la Diòcesis. El seu nomenament, com altres cinc més, va fer-se públic ahir capvespre. A més de la designació de Villalonga, monseyor Giménez va nomenar Portella, Delegat Episcopal de Caritas i rector de Sant Antoni de Maó i Antoni Fullana Marqués, Delegat de Mitjans de Comunicació Social.

Així mateix, Joan Tutzó Sans ha estat nomenat rector Sant Martí des Mercadal, de Sant Antoni de Fornells i capellà del Santuari de la Mare de Déu del Toro i Florenci Sastre, vicari de les parròquies de la Mare de Déu del Roser (la Catedral) i de Sant Francesc de Ciutadella.

Finalment, el rector del Seminari Diocesà, Joan Bosco Faner Bagur, serà responsable de les institucions i activitats de l'edifici del Seminari Diocesà de Menorca. Faner, como la resta de preveres prendrà possessió dels seus nou càrrec durant els primers dies de setembre, moment fins el que romandran en les seves responsabilitats actuals, que en el cas de Villalonga s'afegiran a les noves que assumirà en qualitat de vicari general.

Vvaloracions

En un comunicat, monsenyor Giménez, en confirmar públicament les noves destinacions, volgut deixar constància del seu agraïment a tots i cadascuns dels germans preveres, especialment a qui ha estat vicari general durant els darrers vuits anys, Rafel Portella, "per la disponibilitat, el lliurament i la fidelitat que han mostrat i mostren tots ells al Senyor i a l'Església".

També paraules de reconeixement ha tingut Villalonga del seu predecessor. "Rafel és un home molt fidel i molt entregat que rellevar Miquel Anglada", apuntà Villalonga per a qui el seu nomenament es vincula precisament a la necessitat de donar un poc d'alè a Portella després de vuit anys de intensa feina.

En tot cas, segons destacà Villalonga, feina no li faltarà a Portella, doncs assumeix una àrea molt sensible i de gran responsabilitat, com és Caritas Diocesana de Menorca.