TW
0

Autofitxa
Em dic Miquel Pons però em coneixen per Miky. Sóc de Sant Lluís. Vaig néixer dia 7 d'agost de 1989, per tant, tenc 21 anys. He estudiat el Grau Superior de Fotografia Artística a Barcelona, una gran afició a la qual intent dedicar-me professionalment. Ahir vaig inaugurar una exposició de fotografies a l'Ateneu de Maó que es pot visitar fins el 31 d'agost.

Quan decideix que la fotografia és un art fet a la seva mida?
A mi sempre m'ha agradat dibuixar. Així i tot, vaig començar amb el Batxillerat Científic. La meva família em comentava que hauria d'haver elegit l'artístic perquè tenia més mà per l'art, per la creativitat, que per la ciència fins que em vaig canviar de batxillerat. Una de les assignatures que vaig cursar va ser fotografia i vaig veure en ella una manera nova de transmetre un missatge, una inquietud. Vaig poder aprendre sobre fotografia analògica i la veritat és que revelar una imatge em va impactar.

La provocació és un dels adjectius que defineix la seva fotografia. Què vol aconseguir?
No m'agrada fer fotografies així per així, sinó plantejar-me un concepte i treballar-lo realitzant un nou projecte fotogràfic. Vull donar una interpretació diferent dels conceptes que tracto o em plantejo i alhora, sensibilitzar i arribar no només als ulls de l'espectador sinó també a l'interior, escandalitzar-lo o sensibilitzar-lo. Provocar i seduir però sense arribar a l'obscenitat. Donar què xerrar, cercar una mena de dubte davant la fotografia. Perquè no és una imatge que capto del carrer i prou, sinó que la munto per donar-li un significat diferent.

Amb què es trobarà l'observador que visiti la mostra de l'Ateneu?
És una mostra dels meus treballs. Per tant, n'hi ha de totes mides, temàtiques i acabats. Per exemple hi ha una sèrie de fotografies dels cinc fars que, malgrat la temàtica sigui coneguda, s'han tractat d'una manera molt diferent al que estem acostumats. Amb aquesta sèrie vull transmetre un sentiment solitari, nostàlgic d'una terra que estim. Però si m'he de decantar elegiria fotografia d'autor amb aquesta idea que ja he ressaltat de tractar temes actuals o que m'interessin i enfocar-los donant un significat diferent. En total hi ha 37 peces i es poden visitar els matins de 10 a 13.30 hores.

Quin projectes té en ment assolir?
Durant l'estiu faré altres petites mostres de fotografia en diferents locals de l'Illa i tenc previst de cara a setembre fer una altra exposició a Alaior però que encara no està acabada de concretar. Per altra banda, tornaré a Barcelona, primer perquè he de presentar el projecte de final d'estudis que he d'haver lliurat abans d'acabar l'any i, en segon lloc, perquè a Menorca no hi ha moltes sortides, estem un poc estancats i vull ampliar horitzons. Com a gran objectiu, la meva il·lusió és poder arribar a muntar una galeria d'art diferent, moderna.

Quin fotògraf és el seu referent?
Erwin Olaf, sense cap dubte. És un fotògraf que també cerca provocar per transmetre un missatge.