Reunió. L’assemblea de caixers i cavallers va tractar una sèrie de propostes per millorar la festa - Javier

TW
0

L'equip de govern d'Alaior ha acordat reduir el número de cavallers que participaran en la qualcada de les festes de Sant Llorenç, per tal de satisfer la demanda ciutadana que considera que la nombrosa presència de cavalls allarga la celebració del jaleo. Per aquest motiu, l'Ajuntament ha suprimit la invitació que es solia fer a cavallers d'altres pobles de l'Illa, per la qual cosa el número de participants passarà dels poc més de setanta als 63 cavallers que estan empadronats a Alaior, segons ha informat el regidor i caixer batle Joan Sintes.

L'assemblea de caixers i cavallers celebrada el dimecres vespre també va analitzar una sèrie de propostes en relació a la qualcada, que el passat dilluns van ser tractades per la Junta de Caixers i la Comissió de Protocols, aquesta darrera integrada per caixers, entitats ciutadanes i grups polítics.

L'assemblea va acordar mantenir que la plaça des Ramal sigui el punt d'encontre per recollir els cavallers, entost d'establir quatre punts diferents dins la ciutat perquè els cavallers poguessin afegir-se a la qualcada.

La recollida de la bandera de les festes també va ser un altre punt tractat a l'assemblea, que tampoc va ser modificat.

Els presents van optar perquè la Junta de Caixers -i no la totalitat dels cavallers- acompanyin el fabioler quan es dirigeixi a l'Ajuntament per demanar permís per iniciar el replec i, en el mateix moment, s'entregui la bandera a la caixera fadrina.

Posteriorment, els caixers aniran a recollir els cavallers que esperen a la plaça des Ramal, per anar a cercar el caixers capellà i batle.

Recorregut actual

La qualcada realitzarà el recorregut acostumat, després que l'assemblea rebutgés la possibilitat de fer l'itinerari més antic. Així, els caixers i cavallers passaran pels carrers Doctor Llansó, Ruiz i Pablo, Cervantes, Sant Nicolau, la costa de l'Església i el carrer Menor. El recorregut que es solia fer abans contemplava un circuit més curt pel nucli antic, que en l'actualitat resultaria insuficient donada la major presència de cavalls.

Una de les novetats del diumenge matí serà que la qualcada anirà a recollir el caixer batle a l'Ajuntament, i no al seu domicili. Per a després de la beguda, es recupera que només els integrants de la Junta de Caixers acomiadaran la caixera fadrina al seu domicili, després d'haver deixat el caixer capellà a la Rectoria i el caixer batle a l'Ajuntament.

Junta de Caixers

Joan Sintes (batle)

Josep Manguán (capellà)

Elisabet Teis (fadrina)

Joan Tomás (casat)

Joan Moll (pagès)

Carlos Camps (municipal)

Miquel Barro (fabioler)