Música. Un participant amenitzà la navegació al so de trompeta - A.S.

TW
0

Un capvespre molt agradable va ser l'escenari privilegiat, ahir dissabte, de la primera sortida a la vela de la XXIII Trobada de Barques Clàssiques, que se celebra a Fornells aquest cap de setmana. Fins i tot va fer acte de presència una àguila peixatera. Estaven inscrits divuit bots i llaüts velers procedents de diferents ports i cales de Menorca i Mallorca, encara que no totes van amollar amarres per la insistència del ventet de Llevant.

Resolta la inscripció d'embarcacions i patrons, s'inicià la seva singladura, sense altra soroll que el del vent damunt les veles, la proa tallant l'aigua marina i algun toc de trompeta. Els velers van estar acompanyats de l'històric bot de salvament de Fornells, feliçment restaurat fa uns anys.

Els Amics de la Mar s'esforcen per salvaguardar el ric llegat marítim, un patrimoni de tots els menorquins, però saben gaudir d'aquests trobades, que s'obren a tothom i constitueixen un inigualable motiu per compartir la seva afició nàutica. Com també ho van fer a la posterior festa marinera, que va cloure el programa del dissabte entre cançons i peix fregit.

Per a avui diumenge hi ha prevista una nova sortida a navegar, a les 11 del matí, i el posterior lliurament de records –que no trofeus– als participants en del dinar que tancarà aquesta trobada.