Més de 300 cotxes i nombroses motos van assistir a l’acte - Paco Sturla

TW
0

10 de juliol. Es Migjorn. Vehicles i més vehicles. Desenes de botzines sonant neguitoses. I gent. Molta gent al carrer. El poble migjorner va celebrar ahir la festivitat del seu patró, Sant Cristòfol des Sant, advocat dels conductors.

Malgrat l'acte més multitudinari es desenvolupés a la tarda, la celebració va començar de bon matí quan la Banda de Cornetes i Tambors del poble tocà diana. Posteriorment, es celebrà una Missa en honor a Sant Cristòfol que fou oficiada pel bisbe de Menorca, Salvador Giménez.

Ja a la tarda, tot estava a punt per rebre la tradicional benedicció de cotxes. Eren damunt les set i mitja quan la imatge de Sant Cristòfol iniciava la processó pels carrers del poble. Encapçalada per la Banda de Música des Migjorn Gran i seguida per un gran nombre de fidels, la processó va fer una aturada especial al carrer que duu el nom del màrtir i on, ornamentat amb flors, plantes i canyes, s'hi van entonar unes cobles per venerar la relíquia.

Un cop al Pla de l'Església, el rector Cristòfol Vidal va demanar a Déu protecció per a tots els conductors i demanà a Crist que sigui company de viatge.

La benedicció va començar passats deu minuts de les vuit i els primers en demanar la protecció cristiana foren uns ciclistes d'allò més joves. El primer cotxe fou un Alfa Romeo antic d'un color vermell exultant. No es volgueren perdre l'esdeveniment alguns clubs de motos i cotxes antics com tampoc el grup de motoristes Inconditionals d'Alaior, entre altres associacions, així com particulars en quads, autocars, minicars i cotxes antics i actuals, entre molts altres. Segons l'organització, van rebre ahir la benedicció uns 310 cotxes, a més de totes les bicicletes i motos que també assistiren a l'efemèride. En acabar aquest acte central, i també al Pla de l'Església, es va muntar una gran palmera, emblema del poble, amb espelmes, una activitat que ha rebut la col·laboració de l'Associació de l'Art des Migjorn Gran i que es ve fent des de fa tres anys.

A més, els veïns del carrer Sant Cristòfol convidaren al poble a un pastisset. De fet, van ser unes deu migjorneres qui n'elaboraren uns 50 quilos. Va ser un moment un tant especial que fou amenitzat pel Duo Tito i Santi.