TW
0

autofitxa
Em dic Roser Moll Pascual i tenc 22 anys. Vaig néixer a Ciutadella, però quan vaig fer 18 anys vaig anar a Barcelona a estudiar Disseny Gràfic a l'Escola ELISAVA. Vaig quedar finalista en el concurs internacional "New Era" i actualment estic treballant en una agència de publicitat. Quan tenc temps lliure m'agrada dibuixar, anar d'excursió i fer fotografies.

Sempre ha estat molt relacionada amb l'art. Per què disseny gràfic i no belles arts?
Crec que el disseny gràfic té més sortides a nivell professional i, a més, és una professió que et permet ajudar a la gent amb el que es coneix com "Disseny Social". Tot tipus de disseny està dirigit a les persones, per tant, el dissenyador s'ha d'implicar completament perquè el públic pugui estar a gust amb allò que rep. Però hi ha que remarcar que el disseny gràfic està intrínsecament relacionat amb l'art.

Quin record guarda d'aquests quatre anys universitaris?
Crec guardo moments que són molt polits i molt diferent entre sí. A Barcelona no tot ha estat xauxa, de fet, aquí no et regalen res. Aquests anys m'han permès créixer com a persona, a la vegada que desenvolupar-me professionalment. En resum, estic molt orgullosa d'aquestes vivències.

En quin camp professional li agradaria especialitzar-se?
No s'ha d'estar mai tancat a res, la clau està en renovar-se i evolucionar contínuament. Seguir investigant és quelcom que veig necessari. Estic oberta a tot, com anar a treballar a l'estranger. Després d'haver experimentat, quan vegi un camp que realment m'apassiona, ja serà moment d'especialitzar-me.

Enguany ja és diplomada i treballa a Barcelona. Què és el que més enyora de Ciutadella?
En l'estiu, sobretot, el que més enyor és poder anar a la platja, fer berenetes per la tarda i la tranquil·litat menorquina. Aquí a Barcelona fa molta calor i les platges no tenen punt de comparació. Encara que tot açò ja ho sabia quan vaig decidir deixar l'Illa i tenia present que la major part de l'estiu l'hauria de passar treballant a la capital catalana.

Va quedar finalista al concurs internacional "New Era". Com va ser l'experiència?
Molt contenta i il·lusionada, ja que sortir finalista en aquest concurs significa que agrado i que el meu nom es comença a conèixer en el meu camp. Ha estat una experiència que tornaria a repetir perquè vaig aprendre moltes coses, a la vegada que també vaig conèixer molta gent. La vida són experiències i no s'han de desaprofitar cap.

Com cada any, ha celebrat Sant Joan a Ciutadella. Quina opinió li mereix tota la polèmica de "ses avellanes"?
Només puc descriure aquest fet amb adjectius: Indignació, impotència, ràbia, patiment perquè em poso en el lloc de les víctimes i no acabaria mai. En resum, dir que tot açò em posa els pèls de punta. Si no proposam solucions i ens posam seriosos, igual que ens han robat "ses avellanes", pot passar el mateix amb la resta de la festa. Crec que enguany hem passat el límit.