TW
0

Autofitxa. Em dic Miquel Pons. Vaig néixer a Maó fa 42 anys, encara que duc vivint as Mercadal des de fa 13 anys. Estic casat i tenc un fill de 10 anys que es diu Iker. Tenc una papereria as Mercadal i també don classes de patinatge artístic. A més a més de la fotografia, també m'agrada molt el senderisme. Sóc el guanyador del concurs de fotografia Sant Martí 2011 que convoca l'Ajuntament des Mercadal amb la imatge "Reflex de festes".

I això de la fotografia, des de quan li estira?
M'havia agradat de sempre, però va ser quan tenia 18 anys quan em vaig comprar una 'reflex'. Era de carret, una càmera manual, no era per res automàtica.

I de llavors ençà, l'afició ha anat nodrint-se, no?
Sí, així és. Però sempre he volgut que seguís sent una afició. Jo vull xalar fent fotos, divertir-me i que no es converteix en la meva feina que després ja barata. I a més, de cursos oficials no n'he fet cap mai. Sí que he participat dos cops al "Menorca a la vista" i he anat a seminaris a nivell d'Espanya. També sóc soci dels Photobloggers de Menorca i particip en les seves activitats.

Davant quin tipus de fotografies es sent més còmode?
M'agrada fotografiar paisatge urbà i natural, m'agrada fer fotografies de postal però també em fascinen els detalls. De fet, les tres imatges que van a anar al concurs de Sant Martí són tres detalls de la festa. No són ni un bot d'un cavall ni la plaça en el moment del jaleo. Una es veu el peu del caixer amb el fuet, l'altra, la mà del fabioler i a dins, el fabiol i la maceta i, la tercera, que és la guanyadora.

I què ens pot explicar de la instantània guanyadora?
És la cullereta i la canya verda. A diferència dels altres anys, ha estat el poble qui ha elegit les fotos que més agradaven. I per lo que m'han comentat allò que va agradar més de tot és que dins la cullereta s'hi veu reflectida la plaça del jaleo.

Quan va ser captada?
Va ser l'any passat, el diumenge de Sant Martí en el moment de lliurar-se les canyes verdes. La vaig fer des de baix de l'escenari. I de fet, només en vaig tirar dues de fotos, aquesta i una altra gairebé idèntica però que no surt la mà de qui dóna la canya. Vaig creure que la mà dóna calidesa a la fotografia.

És d'aquells qui viuen les festes càmera en mà?
Estones. Normalment la duc diumenge matí i dissabte de prest.

Què suposa per vostè haver estat elegit guanyador?
Per mi ha estat una alegria que em diguessin que havia guanyat el concurs però allò que em va fer més il·lusió de tot és que fos la portada del programa perquè restarà en la història del poble.