TW
0

Autofitxa. Vaig néixer el 1972 a Ciutadella. Vaig estudiar Magisteri Musical i Psicopedagogia i d'ençà l'any 2000 exercesc com a professor al Col·legi Nostra Senyora de la Consolació de Ciutadella. Som antic alumne salesià i des de petit estic vinculat a la Comunitat Salesiana de Calós. Som el coordinador del Centre Juvenil Salesià Gent Jove, catequista de Confirmació i col·labor com a músic a les celebracions de l'Eucaristia de la Catequesi.

D'on surten les ganes i l'inquietud per a treballar de forma altruista pels joves?
Quan has viscut un ambient salesià, amb la figura de Don Bosco com a referent, te surt de dins treballar amb i per als joves. Vaig començar als 12 anys com a "premonitor" al Centre Juvenil de Calós i de llavonces ençà no he aturat, excepte els hiverns quan estudiava a Barcelona. Ho he viscut dins la família, el meu pare va ser president de la UAASS i la meva mare sempre ha col·laborat en diverses tasques dins l'Obra Salesiana.

És una dedicació gratificant? Què aprèn, que li aporten els joves?
Moltíssim gratificant! (riu). Perquè veus que ells disfruten, que estan en un ambient educatiu, acollidor, sa i agraeixen l'atenció que els dedicam.

Compta amb l'ajuda de molts monitors? Hi ha voluntariat disposat a treballar pels fillets i els joves?
Sí. Hi ha voluntariat puntual pels estius i n'hi ha que continua durant tot l'any. També tenim la col·laboració dels pares i mares en les activitats. Comptar amb l'aportació d'aquest equip de voluntaris és una sort; com també és important, sobretot, tenir el recolzament de la Comunitat Salesiana que fa possible que puguem oferir un programa d'educació, oci i fe tant per a fillets com per a joves.

Les activitats que oferiu impliquen a molts dels infants i joves de Ciutadella, què troben al Centre Juvenil Salesià?
Un lloc de trobada, un ambient educatiu, un espai on es fomenten les relacions d'amistat, la solidaritat, i a on ells poden créixer com a persones i com a cristians.

Vostè que treballa amb els joves d'avui, són tan 'passotes' com es diu?
Hi ha molts joves implicats i compromesos, però és una imatge que no es dóna a conèixer. En canvi, hi ha actituds i comportaments de joves, com el 'botellón', que acaparen els mitjans de comunicació i ofereixen una imatge distorsionada de la joventut. I sinó, que la gent miri quants joves aniran al Jornada Mundial de la Joventut (JMJ 2011) a Madrid, el mes d'agost.

El Centre Juvenil de Calós té una llarga trajectòria, quin futur li veu?
És una oferta educativa i lúdica per a joves arrelada a Ciutadella. Ha tingut diferents èpoques, amb més o menys activitat, però segueix en funcionament amb ganes renovades. El futur és esperançador, perquè avui dia vénen fills dels que van ser membres del centre.

Continuarà, té ganes de seguir treballant amb i per als joves?
Fins que el cos aguanti! (torna a riure). Tenc el suport de la Comunitat Salesiana, la família, Máximo Echávarri i Sebastià Bosch, i especialment, l'estímul dels fillets i joves.