TW
0

Autofitxa. Em dic Antoni Joan Gonyalons Casalí. Vaig néixer as Migjorn Gran fa 35 anys. Al meu poble hi he muntat una botiga de venda i reparació informàtica. M'agrada molt la música, de fet, pertany al grup Oasis i al duo Blue Moon, amb qui anem a sonar a hotels. També sóc un aficionat a la navegació i, com no podia ser d'una altra manera, a la informàtica. Una de les fotografies presentades al concurs de cartells que convoca Editorial Menorca ha estat elegida guanyadora del cartell de festes de Sant Cristòfol.

Quan comença a interessar-se per aquest món de la fotografia?
Puc dir que el meu interès i passió gairebé va coincidir amb la posada en marxa de la botiga, fa tres anys, ja que a més de la informàtica també tenc material fotogràfic. Però des de jove que sempre m'ha agradat fer fotos. M'en record que amb uns 14 anyets ja em vaig presentar un parell de vegades en un concurs de fotografia que s'organitzava a nivell de poble. Devia quedar segon, i crec que érem dos qui participàvem! A més, des que tenc la botiga organitzo un concurs de fotografia i la imatge guanyadora és la que il·lustra el programa de festes. Enguany, donades les eleccions i que hem tingut menys temps, s'ha fet igual però no hem pogut fer l'exposició amb totes les instantànies participants.

Així, ha passat de ser organitzador a ser participant i guanyador.
Sí, així és.

Havia participat mai abans a aquest certamen?
No, no m'hi havia presentat mai. Vaig enviar quatre imatges i curiosament una ha estat l'elegida.

Quin tipus de fotografies li agraden més immortalitzar?
De tot. Però la veritat és que m'he aficionat bastant a les panoràmiques. Tenc un programa que les hi converteix i m'encanten, m'agrada molt com queden.

I què ens pot dir de la fotografia guanyadora?
Mostra la caixera fadrina Nie­ves Bosch amb el cavall. Crec que n'hi vaig fer cinquanta mil. Es veu clarament les rialles de la caixera. Va ser diumenge de l'any passat, crec que és el moment quan li lliuren la bandera i la imatge expressa clarament alegria i molta festa només mirant-li el rostre.

I li agrada viure les festes amb la càmera amb la mà ?
Normalment sí. Una estoneta m'agrada fer fotografies i, després, la vaig a deixar. M'agrada molt el començament de la festa. El primer cavall que participa al jaleo, les primeres notes de música que sonen. És un dels moments que més m'apassionen.

Què suposa per vostè haver guanyat aquest certamen?
És un honor. Al poble tothom es coneix i crec que la gent m'ho comentarà. A més, veure el pòster penjat en parets, a la botiga, a les cases, em sobtarà.