TW
0

Després d'una intensa nit de gresca amenitzada pel grup Fraggels i un disc-jockey a la zona esportiva, la bulla va continuar ahir as Migjorn Gran amb un segon jaleo que va fer les delícies de veïns i visitants. Menys concorreguda que la nit anterior però amb la mateixa animació, la festa dels cavalls va començar puntualment a sa Plaça, després de la celebració de la missa solemne de caixers oficiada per la capellana, Bosco Martí.

El cel clarejava quan les notes de la tradicional diana van començar a ressonar amb força pels carrers gairebé deserts des Migjorn. Els veïns es deixondien i es posaven a punt per fer front a un dels dies més grans de l'any. Mentre els residents gaudien d'un contundent berenar, el poble donava la benvinguda als visitants d'altres poblacions i també a alguns turistes que no van voler deixar escapar l'oportunitat de conèixer de primera mà com es celebren les festes menorquines.

Cap a les 9 hores va començar el replec de la qualcada que, després de donar dues voltes al poble, es dirigí cap a la plaça de l'antic ajuntament per deixar els cavalls. Els cavallers i les autoritats, acompanyats pel so del tambor i el fabiol d'Adriana Moll, van anar caminant fins l'Església per assistir a la missa de caixers.

La inquietud es feia sentir a sa Plaça. Els amants de la festa dels cavalls esperaven amb ganes que sonessin les primeres notes de la Banda des Migjorn Gran, que no es van fer esperar. Tal i com estava previst, el jaleo es va iniciar pocs minuts després de les 12 hores i es va perllongar durant unes tres hores. Com és tradicional, el lliurament de les canyes verdes i les culleretes de plata i la samba van ser els punts més àlgids de la celebració. Al voltant de les 16 hores, la qualquada es va dissoldre i molts van aprofitar el moment per tornar a casa, fer un mos i recuperar algunes hores de son.

Al vespre va arribar el torn de les actuacions musicals amb les havaneres del grup folklòric Es Bastió de s'Illa i la revetlla a sa Plaça amb l'orquestra Huracán.

Indicències
La jornada es va desenvolupar ahir amb normalitat i no es van detectar incidents de gravetat. Els efectius de la Creu Roja van atendre al voltant d'onze persones durant el matí, la majoria d'elles afectades per trepitjades o intoxicacions etíliques. En cap cas va ser necessari traslladar als pacients al Hospital Mateu Orfila de Maó.