Projecte. Fotograma de la pel·lícula rodada el novembre de 2010 - m.f.

TW
0

Macià Florit torna al punt de mira audiovisual. El jove realitzador, al capdavant de la productora Tan Bon Punt Produccions, estrena avui vespre la peça de vídeo-dansa "Ara que és tard". Un projecte que rodà el novembre del passat any amb la companyia Vuelta y Vuelta.

Amb una durada de 28 minuts, la pel·lícula -explica Florit- narra el procés personal d'un personatge tancat dins el seu espai íntim sempre respectant l'abstracció intrínseca de la disciplina de la dansa.

El film, que es presentarà a partir de les 22 hores al local La Margarete (entrada gratuïta), està inspirat en l'espectacle "Causas y Azares" amb què Vuelta y Vuelta guanyà el Premi Art Jove. La peça es registrà en tan sols tres dies a una casa del centre antic de Maó.
"La companyia es posà en contacte amb mi el passat estiu amb la idea de traduir algunes de les seves coreografies al format cinematogràfic", apunta el realitzador. En aquest sentit, el projecte es construí en un pla més fix, en modus clàssic; i un altre més mogut que permet al director filmar el cos a cos de cada moviment.

Els ballarins Ana Royo, Marcela Hoffman, Joan Taltavull, Laia Costa, Doryan Suárez i Alejandro Porto són els protagonistes de la cinta. És Doryan Suárez la responsable la coreografia i el vestuari.

Aquesta ha estat l'experiència més directe de Macià Florit amb la dansa contemporània rere les seves aportacions audiovisuals a espectacles com "Darwin i la dansa de la vida" o "El amor brujo".

Aquesta mateixa setmana, el dijous, Florit també estrena -com a part de la inauguració de l'exposició de Francesc Florit Nin a la sala El Roser de Ciutadella-, un curt documental sobre el procés de realització de les obres presentades a la mostra i una entrevista on l'autor explica la seva concepció de la pintura i els nous temes que ha tractat.