TW
0

autofitxa
Em dic Laura Pons Allès, tenc 22 anys i sóc de Sant Lluís. Faig feina al Consell i estudio Psicologia a distancia. Entre les meves aficions, destaca la lectura i escoltar musica, tot i que ara no tenc gaire temps lliure. Des de l'1 de juliol sóc la presidenta del Rotaract Menorca.

Des de fa poc més d'un mes és la presidenta del Rotaract. ¿Quins són els seus objectius en aquesta nova etapa?
M'agradaria ampliar el club, aconseguir que joves de l'Illa entressin a formar part del Rotaract. I per suposat, intentar ajudar la societat menorquina en allò que puguem.

Per a la gent que no conegui el Rotaract, podria explicar què és i com funciona?
És una associació per a joves d'entre 18 i 30 anys que comparteixen inquietuds solidàries i que estan disposats a assistir a la gent. A més, és gent que està interessada en la cultura, que vol conèixer gent i que està disposada a fer intercanvis. A més, cal dir que està vinculada al Rotary Club Menorca.

Qui i com hi pot formar part?
Tothom que comparteixi aquests interessos. Si hi ha algú que estigui interessat es pot posar en contacte amb mi a través del correu electrònic rotaractmenorca@hotmail.com. Celebram reunions periòdiques, de manera que el que poden fer és venir i veure si realment el que fem a l'associació es correspon amb el que cerquen.

Com va entrar en contacte amb l'associació?
Abans que es fundés a Menorca, jo ja la coneixia. Més tard vaig saber que Maria del Mar Vidal cercava joves per fundar el Rotaract a l'Illa i com que el projecte m'interessava molt, em vaig afegir. Açò va ser l'any 2009.

Com va sorgir la possibilitat de ser presidenta?
Cada any canviem la junta directiva. L'any passat vaig ser vicepresidenta i al costat de la presidenta, Maria del Mar, vaig aprendre molt.

En quins projectes estan treballant en l'actualitat?
Ara tenim en marxa sa Porqueta Solidària. És una guardiola feta pels usuaris del centre polivalent Carlos Mir. Aquesta guardiola va rotant per diferents punts de l'Illa per recaptar diners que destinarem a comprar aliments per Caritas.

Quins plans tenen de cara al futur?
Sempre anem col·laborant amb diferents associacions. Ara, per exemple, treballarem conjuntament amb Bombers Units Sense Fronteres.

Hi ha algun projecte fora d'Espanya en ment?
Com que es tracta d'una associació internacional, la possibilitat hi és però ara per ara no hi ha res en marxa.