TW
0

El pregó de les festes de la Mare de Déu de Gràcia se celebrarà enguany dia 2 de setembre, en lloc de dia 6 com era habitual fins ara. El canvi de data correspon, segons la regidora de Cultura i Festes, Elisa Mus, a la voluntat del nou equip de govern de l'Ajuntament de Maó d'introduir canvis que aportin alguna cosa diferent a les festes.

"Volem donar un nou enfocament a la celebració", va apuntar Mus ahir en declaracions a aquest diari. A més, donat que dia 6 de setembre cau en dimarts, des de l'Ajuntament apunten que potser celebrar el pregó en divendres -dia 2- pot afavorir que la gent hi pugui assistir amb més facilitat.
Elisa Mus també va confirmar el canvi d'ubicació de la revetlla que tradicionalment se celebrava a la Plaça Constitució. No obstant, la regidora de Cultura i Festes va declinar desvetllar el nou emplaçament fins a la presentació del programa de festes.

Així mateix, Mus va deixar entreveure més canvis. "El patró serà el mateix. El que hem fet ha estat fer petites modificacions com per exemple introduir noves activitats, intensificar-ne unes altres o canviar l'ubicació d'alguns actes. Hem entrat a l'Ajuntament enguany i volem aportar alguna cosa".

pregoner

De la mateixa manera, des de l'Ajuntament van confirmar ahir que el baríton alaiorenc Simón Orfila serà el pregoner d'enguany. Així, el reconegut cantant prendrà el relleu del grup d'animació infantil Pinyeta Pinyol.

Nascut a Alaior l'any 1976, Orfila va iniciar amb 16 anys els seus estudis musicals al Conservatori de Menorca. Recent assolida la majoria d'edat es va traslladar a Madrid, on va continuar la seva formació durant tres anys a la Escuela de Música Reina Sofía, amb el gran tenor i catedràtic de cant Alfredo Kraus.

Durant tot aquest temps, l'alaiorenc ha participat en nombrosos concerts i recitals arreu d'Espanya i d'Europa.

A més, Simón Orfila és un habitual de les gales líriques que se celebren a l'Illa i acostuma a participar en concerts benèfics, com el que cada any té lloc a Alaior amb motiu de les festes de Sant Llorenç.