triay. Retratat l’any passat a la seva darrera mostra, "En màniga curta" - i.triay

TW
0

La Menorca que més mola a Ivan Triay és una Menorca plena de color, bon rotllo i cap frissera. El dissenyador gràfic i pintor de Ciutadella assisteix demà fosquet a la inauguració oficial de la seva nova proposta a la fortalesa d'Isabel II. Una col·lecció sobre l'estiu illenc de l'artista on per primer cop retrata Maó.

El títol de "Menorca, Mola!!" és el joc de paraules idoni per a qui viu les vacances més menorquines. Resident a Barcelona, on disposa del seu estudi, Triay ha treballat durant tot l'hivern en set quadres inèdits que presenta amb cinc obres més que tenia exposades a la galeria Xibau.

iconografia a la menorquina

La iconografia de l'autor és ja prou coneguda a l'Illa amb multitud de símbols típicament menorquins com les avarques, les festes o la paret seca. Elements que conflueixen a paratges recognoscibles per hom com el port de Maó, "Villa Antonieta" o la destil·leria "Xoriguer", entre d'altres. Rere el reflex del seu poble natal, Ciutadella, -molt treballat pictòricament- l'autor senyala que no li ha estat gens difícil esbossar Maó. "Jo vaig estudiar aquí una temporada i ma mare també hi ha treballat molts d'anys, així que és un Maó que també tenia molt per mà", reconeix el pintor, qui es mostra satisfet d'exposar a La Mola.

Les escenes quotidianes continuen marcant la trajectòria artística de Triay. Parelles d'enamorats o estones de relax a la fresca que conviden a endinsar-se a un món idíl·lic. Colors vius que esquitxen la Menorca enyorada de Triay des de la distància.

Madrid i Catalunya
El pintor emprendrà passat l'estiu prometedors projectes expositius a Madrid i Catalunya. "Participaré a una col·lectiva a la galeria Ismes de Vilanova i la Geltrú", avança.

"Menorca, Mola!!" romandrà oberta al públic fins a finals de setembre. Pintura fresca i romàntica que empelta les ganes de viure un estiu a la menorquina.