inauguració. L’estrena de l’exposició omplí ahir vespre la Sala Municipal del Roser - Gemma Andreu

TW
0

Francesc Florit Nin (Ciutadella, 1960) seduí anit el públic en la inauguració de l'exposició "Arrel als ulls". És la primera vegada que la Sala Municipal del Roser acull una mostra del pintor, en un moment en que l'artista ha madurat i ha fet un canvi en el seu art. El creador manté el diàleg que sempre l'ha acompanyat entre la figura humana i el món vegetal. La novetat és el protagonisme de la cara, els rostres i els caps, que lliga amb arrels, branques i troncs. "Arrel als ulls" va més enllà i expressa la simbiosi entre les persones i el món vegetal, transmet la connexió entre la consciència humana i la natura.

Es tracta d'un missatge que el pintor brinda al públic a través "d'una obra poderosa, reflexiva, rigorosa i molt pensada per aquests temps d'incertesa", segons la comissària de l'exposició, Anna Maria Bagur. Aquesta vegada, la sensibilitat de Francesc Florit Nin traspua amb un art que es capaç d'expressar a través de fulles delicades o pintura en gran format.

L'autor afirmà ahir en la inauguració que "l'oportunitat d'exposar al Roser ha esperonat el canvi, és un privilegi i un plaer". Fa anys l'Obra Social Sa Nostra ja li demanà fer una mostra antològica. "Vaig trobar que era molt jove i que hi havia altres artistes de més vàlua". Aquesta vegada ha dit que sí a la invitació, que s'ha convertit en el repte per ensenyar al públic aquesta passa més que ha donat l'artista.

La inauguració comptà amb la presència de la regidora Maite Torrent i de l'anterior de Cultura, Maite Salord, que inicià el projecte de l'exposició. També assistiren els representants de l'Obra Social Sa Nostra, que juntament amb l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament han fet possible la mostra i l'edició del catàleg "Francesc Florit Nin. Arrel als ulls", un monogràfic dedicat a la trajectòria del pintor i una antologia de la seva obra, que ha coordinat Anna M. Bagur.

Durant l'acte d'estrena, es projectà un video enregistrat pel fill de l'artista, Macià Florit, sobre el procés creatiu de l'autor per fer possible les obres que s'exposaran al Roser fins el 10 de setembre. Florit Nin aprofità la seva intervenció per a encoratjar a l'Ajuntament a dedicar una exposició antològica al pintor Jaume Fedelich, com també dedicà "Arrel als ulls" a la seva família i "a la memòria de mon pare i a la salut de ma mare". Després de Ciutadella, la mostra s'exposarà a Maó.