Delegat. Biel Pons, amb la secretària Maruja Alías i José Vilafranca - B.G.C.

TW
0

La millora de la qualitat de vida de 20.000 habitants del districte de Nkaronza, a la regió de Bring-Ahafo, situada a la zona centre de Ghana, va camí de convertir-se en una fet tangent gràcies al projecte de Mans Unides de construir-hi deu pous.

La delegació de l'entitat a Menorca es troba ja immersa en els preparatius de les festes que celebrarà el proper dimarts i dimecres per recaptar diners i destinar-los al finançament d'aquesta obra humanitària, que té un cost pressupostat de 69.605 euros. La seu de Mans Unides a Maó, al Carreró des Mirador de ses Monges, serà l'escenari d'aquesta trobada oberta a la solidaritat.

El menjar fet a casa dels voluntaris i la música de Joana Pons seran els dos ingredients principals d'un acte que pretén donar a conèixer la missió de l'entitat a visitants i menorquins i aconseguir la seva col·laboració.

"És un acte dirigit a tothom, no només a la gent d'aquí, sinó també als qui estan a l'Illa de pas", assenyala el delegat de Mans Unides a Menorca, Biel Pons. Dimarts, de 20 a 23 hores, i dimecres, de 19 a 22 hores, les portes de l'entitat estaran obertes a tothom que vulgui conèixer de primera mà el treball dels voluntaris que participen, entre altres coses, dels tallers de decoració i de confecció tèxtil.

El projecte que ja s'ha engegat a Ghana pretén posar remei a una part d'un problema, el de l'accés a l'aigua potable, que cada any fa emmalaltir o fins i tot provoca la mort a milers de persones. En l'actualitat, al districte de Nkaronza, els pous i punts d'aigua existents proveeixen només a un 29,4 per cent de la població, mentre que el 64,6 per cent consumeix aigua contaminada provinent de rius o basses, focus d'infeccions i greus malalties.
continuitat

El treball de Mans Unides a Ghana és la part més vistosa d'una treball minuciós que cada dia realitzen els responsables de l'entitat, així com el centenar de voluntaris amb què compta arreu de Menorca, que gràcies a la solidaritat dels menorquins recapten cada any entre 130.000 i 150.000 euros. "Menorca és molt generosa", sentencia José Vilafranca, antecessor de Biel Pons en el càrrec de delegat. Els números i la crisis posen de manifest aquesta vessant solidaria dels illencs.

Ni tan sols les dificultats econòmiques han posat fre a la voluntat d'ajudar a qui més ho necessita. "La crisi ha afectat a las vendes a les botigues. Però pel que fa a donatius i socis, no ens hem ressentit. A més, hem tingut fets miraculosos com herències. Coses atípiques que ens han ajudat", explica Villafranca.