TW
0

Autofitxa. Som en Nito Serra, nascut a Ferreries i tenc 52 anys. Faig feina de sabater a can Jaume Mascaró i fora hores de feina m'agrada molt pintar i dibuixar. Un dels meus hobbies preferits són els cotxes en miniatura, els quals col·lecciono, millor els dels entre els anys trenta i cinquanta, i espanyols.

Com es va iniciar dins el món de la pintura?
De petit ja m'agradava dibuixar. Quan tenia uns deu anys, amb en Biel Mercadal, ens agradava dibuixar historietes bèl·liques, en ho passàvem molt bé, desprès a l'institut, amb en Quim Carretero, de professor, en va agafar més ganes de dibuixar.

Primer va ser dibuixar, com es va endinsar a la pintura?
Efectivament, vaig començar amb la pintura, per passar prest a l'aquarel·la i fa uns cinc any estic amb els acrílics.

Per què aquests canvis i les diferències que hi ha entre ells?
Dibuixar m'ha agradat sempre i mai ho he deixat, sempre tinc alguna cosa en marxa. Pel que fa a l'aquarel·la, té les seves dificultats, malgrat és el que més he fet, si falles un poc, és difícil corregir-ho, mentre que l'acrílic sempre hi pot jugar més, i un detall que té la seva importància, és que per emmarcar un quadre, és més car una aquarel·la.

La seva temàtica preferida és la natura i el mar?
Quan pintava amb aquarel·la, els arbres predominaven en les meves obres, això no vol dir que ara no en faci, però les temàtiques marines han guanyat pes.

Pinta al natural, o fa fotografies i després hi treballa?
M'agrada molt anar pel camp. Menorca és un paradís, especialment la costa nord. A l'hivern, perquè a l'estiu per tot hi ha gent, surt a passejar i sempre duc una llibreta on dibuix allò que m'agrada i després a casa, ho trasllat a la tela, no sempre tal qual ho he dibuixat.

Per tant, fa retrats a llapis ?
Sí, podríem dir que tinc retratat, a la meva llibreta, molts espais de la costa nord.

Forma part d'Art's, participa en l'estesa d'art al carrer?
No, vaig voler un any sabàtic, deixar de pintar, malgrat no he pogut, com pots veure fet coses a llapis, però el tema d'estesa d'art ho deixat per una altra ocasió.

Ha exposat a Xibau, què li sembla la seva desaparició?
Lamentable. En Maties en aquest anys ha fet una feinada. Ha creat una focus de cultura molt important pel poble, però econòmicament ha estat inviable. Una cosa similar va passar amb la galeria Picasso, d'en Romero, també va crear un espai pictòric del que tothom podia gaudir i fins i tot ens va deixar un lloc per pintar. D'una manera o altre, un espai com Xibau, és bo i necessari.

Un dels seus hobbies són el cotxes en miniatura?
Col·lecciono els dels anys trenta/cinquanta, i si són espanyols millor, encara que a Espanya en aquests anys es van fer pocs cotxes. En tenc una cinquantena, alguns me'ls han regalat, altres els compro quan surto de viatge, etc. També, fa anys (uns trenta) m'entretenia fent maquetes de tanques.