Els carrers s’enlluernen amb diferents propostes, ramells i motius florals - Paco Sturla

TW
0

Posar l'art pictòric a l'abast de tothom és una tasca que l'associació Art's de Ferreries, té com objectiu i amb l'Estesa d'art que aquest cap de setmana porta a terme, tot penjant les seves teles de les façanes del carrer Nou. Per primer cop, la pintura creativa forma part del mobiliari urbà, el qual, s'enriqueix amb la col·laboració dels vesins que han engalanat el carrers amb ramells i altres motius florals.

Tots els treballs exposats, son del mateix tamany i creats expressament per aquest ocasió. En total son 20 els artistes que ens mostren la seva creació, tots ells relacionats amb Ferreries i membres d'Art's: Enric Gol, Maria Coll, Tònia Allès, Bosco Vidal, Anne Birchall, Eva Truyol, Kinia Barber, Josep Marí, Cami, Maria Grumé, Pere Al·lès, Tònia Pérez, Geno Pons, Artur Coll, Mercè Florit, Albert Mir, Aina Puig- Pepa Soler, Miquel Barber- Joan Barber, Llorenç Truyol, Gerard Febrer, Lluís Febrer, Gemma Alcaraz, Ramon Sintes, Vicent Pons i Tònia Coll. Aquesta Estesa d'art, és alhora una estesa d'emocions i sentiments que, l'observador no en pot defugir. En primer lloc, la varietat d'estils és un viatge per tot l'espectre pictòric, temàtiques de tota índole i en ser treballs de gran format, creen visions des de diversos angles, la qual cosa l'enriqueix més.

Tota l'obra que es mostra, ha estat treballada en aquest dos darrers mesos i ha estat l'entitat organitzadora que ha proveït de les teles tots els pintors. Els organitzadors, Art's, es mostren molt contents per la resposta obtinguda a la nova manera d'exposar les seves obres, si aquests darrers anys, ho feren al si de diferents cases dels casc antic, tocava innovar, ja que com artistes que son, no és bo repetir-se.

L'acte inaugural, que comptà amb la presencia del batlle, el conseller d'esports Joan Josep Anglada i demés regidors, fou recolzat per molts visitants que volien gaudir del moment, sempre dins un ambient festiu. Tant el president d'Art's, com Manuel Monerris, posaren de relleu el cabdal artístic que té Ferreries, i la importància de posar-ho a l'abast de tothom, felicitant-se per dita iniciativa, pionera a l'Illa, no deixaren de banda el fet de retornar el carrer Nou al centre de l'activitat del poble, tal i com ho recordar Monerris. Com a cloenda, en Joan del Cafè Balear i en Gustau de ca na Genera, convidaren tots els present a pastissets i a un gin amb llimonada.

La mostra que restarà oberta fins dilluns, a la vesprada, es projectaran diapositives del procés de creació dels quadres.