TW
0

El repicar de les campanes anunciava ahir al capvespre l'inici de la festa a Alaior. Després d'un parell de setmanes d'intensa activitat al poble, Sant Llorenç és va fer més present que mai.

A les 17 hores es van iniciar els actes protocol·laris amb l'arribada de la caixera fadrina i el fabioler a l'Ajuntament, on van demanar permís al caixer batle, Joan Sintes Riudavets per iniciar la qualcada. Mentrestant, les barres del bars anaven plenes i els visitants començaven a arribar al poble.

La Banda de Música des Migjorn Gran va fer la seva aparició cap a les 18 hores per animar el trajecte fins a l'ermita de Sant Pere Nou, on es van celebrar les solemnes completes. A diferència d'altres anys, els músics van poder finalitzar el recorregut previst tot i la gentada que es concentrava al seu voltant ballant i botant.

El jaleo, aquesta vegada interpretat per la Banda de Música Los Muchachos i Músics de Menorca, va començar amb puntualitat a sa Plaça. Cap a les 22 hores van caure quatre gotes sobre Alaior, tothom va mirar cap al cel però tot va quedar en un ensurt i , en tancar aquesta edició, cap dels actes s'havia suspès. La festa va continuar al poble fins altes hores de la matinada al costat del poliesportiu, on l'Orquestra Sarau es va encarregar d'animar la vetllada.

Els actes continuaran avui a partir de les 9 hores amb la cercavila a càrrec de la Banda de Trompetes i Tambors d'Alaior i els gegants i capgrossos. Els cavalls faran la seva aparició a partir de les 10 hores tot i que el jaleo començarà una vegada finalitzada la missa de caixers. Pel capvespre arribarà un dels moments més esperats pels alaiorencs: la desfilada de carrosses que, enguany, es centrarà en la mitologia.