Madrid. Embellida per rebre el Sant Pare i els joves creients - JMJ

TW
0

El Santuari del Toro acull aquest capvespre, a partir de les 18 hores, l'enviament dels 25 menorquins que participen a las Jornada Mundial de la Joventut, els actes centrals de la qual es desenvolupen a Madrid entre demà i el proper diumenge. L'acte consistirà en una celebració de la paraula presidida per el bisbe Salvador, qui enviarà els menorquins com a pelegrins a aquesta trobada amb el papa Benet XVI.

Amb aquesta trobada al santuari mercadalenc, els menorquins s'endinsen plenament a la JMJ, un fet que alegra monsenyor Giménez. "Estic molt content encara que m'agradaria que hagués pogut participar més gent, però la insularitat ho ha complicat", confessava el bisbe, qui agraïa les pregàries que des de diferents comunitats han fet per aquesta trobada que espera exitosa.

"Malgrat alguns problemes d'organització que han sorgit estic segur que les jornades seran un èxit i no tant pel gran nombre de persones que reuniran sinó perquè ho faran en nom de Crist i gaudiran d'una experiència que els ajudarà a portar la seva fe a la vida de tots els dies", explica el bisbe Salvador.

Monsenyor Giménez afegia que aquestes jornades donaran l'oportunitat de demostrar a la gent que les esglésies no estan tan buides com sembla, doncs els carrers de la capital espanyola bulliran aquests dies, en estar prevista l'arribada de un milió de joves creients de tot el món, entre ells més de 4.000 amb algun tipus de discapacitat. Per acollir tots els pelegrins i atendre'ls, la JMJ compta amb 28.000 voluntaris.

Agenda
Com tots ells, els menorquins participants podran recolliran les seves acreditacions demà, en arribar a Madrid (l'organització començarà a lliurar-les des de primera hora del matí), moment a partir del qual assistiran als actes centrals d'una jornada que es complementa amb un extens programa cultural.

Aquest mateix dia, a les vuit del capvespre, presidida per l'arquebisbe de Madrid, monsenyor Rouco Varela, i concelebrada pels bisbes i preveres que participen a les JMJ, tindrà lloc la missa inaugural a la plaça Cibeles. Tant dimecres com dijous, a les 10 hores, els participants, organitzats per grups lingüístics, tindran sessions de catequesi amb bisbes arribats de tot el món.

A més a més, després de rebre a Benet XVI, l'arribada del qual està prevista per a migdia de dijous, els joves podran participar aquest dia en "Una llum a la nit", per venerar imatges de la Verge de tot el món; en un Via Crucis, que es celebrarà divendres a les 19.3 hores; una vetlla amb el Sant Pare, dissabte per la nit a l'aeròdrom de Quatre Vents; i, finalment, la missa de clausura, que serà concelebrada per Benet XVI i en la que s'anunciarà on es celebrarà la propera Jornada Mundial de la Joventut.