TW
0

El fet d'aglutinar cultures i moviments eclesials en una sola ciutat, com és el cas de la JMJ que es celebra a Madrid, permet poder conèixer realitats que són llunyanes per a altres persones o que, en la majoria dels casos, desconeixien. Els joves menorquins poc a poc van arrancant en viure experiències noves que gaudeixen en les diferents activitats que ha escollit el Secretariat de Joventut de la diòcesi de Menorca pensant amb els seus gusts i amb el seu profit humà i espiritual.

Els joves volen joves

Uns experts en joventut són, com no, els fills espirituals de Sant Joan Bosco, els salesians. Per això el passat dimecres durant tot el fosquet els peregrins de Menorca acudiren al gran festival organitzat pel Moviment juvenil salesià. Les instal·lacions dels salesians d'Atocha es convertiren en un gran pista d'aventures on més de 7.000 joves de tots els punts cardinals pogueren veure espectacles culturals, participar en tallers diversos o bé banyar-se als ventiladors que extreien partícules de frescor que permetien apagar una mica el calor de l'estiu madrileny.

Després de sopar tingué lloc la vetlla de pregària on s'intercalaren cants (amb una coral de 500 joves), fragments de la Paraula de Déu i imatges que tenien com a teló de fons el lema de la JMJ "Arrelats i edificats en Crist, ferms en la fe" (Col 2,7). El punt central de la vetlla fou l'adoració al Santíssim Sagrament on tots els joves encengueren les seves veles solidàries i pregaren amb un silenci que realment impressionava.