Artífexs. Lorenzo Carreras i Sonia Giménez regenten una botiga d’informàtica, Serveis Web Ferreries, a través de la qual donen regna solta a la seva passió per les noves tecnologies - l.c.

TW
0

Trobar-se al Japó, Mèxic o Portugal no serà enguany un impediment per viure i assaborir les festes patronals de Sant Bartomeu de ben a prop. I és que, per primera vegada tota la celebració festiva serà emesa en directe.

Els artífexs d'aquesta iniciativa són Lorenzo Carreras i Sonia Giménez, uns apassionats de les noves tecnologies i del món de la informàtica qui oferiran en viu la festa patronal des de dilluns 22 fins dijous 25 amb especial deteniment als tres jaleos ferreriencs (el de dissabte de festes, el del dia de Sant Bartomeu i el jaleo d'ases del dilluns festiu).

La càmera estarà ubicada al balcó del número 46 del carrer Sant Bartomeu, un punt estratègic des d'on és possible enregistrar tot el perímetre del Pla de l'Església des d'una distància aproximada de 30 metres.

L'emissió podrà ser observada des dels pàgines web www.ferreries.info, www.menorca.info i www.serveiswebferreries.info.

Així mateix, qualsevol dispositiu mòbil com iphone, ipad o android, entre altres, podrà descarregar-se l'aplicació gratuïta des d'Apple Store per poder ser partícip de la tradició, la festa i la xauxa amb més essència ferrerienca.

La iniciativa sorgí mitjançant un ensurt, fa un parell d'anys, quan Carreras va tenir un problema de salut impedint-li el gaudi de les festes del poble on resideix des de fa una dècada -és natural des Castell-. Un balcó privilegiat "a prop de tot el sarau festiu", segons explica, i uns coneixements d'informàtica el portaren a situar una càmera i a viure el jaleo des del sofà de casa, cama alçada però no per això menys "adrenalínic".

La seva intenció és poder oferir emissions en directe tot el dia. Així i tot, no descarta sortir amb una altra càmera a gravar altres aspectes de la celebració i, en moments de menor activitat al Pla, oferir-los als usuaris com a complement de les gravacions del jaleo, a més d'algunes fotografies i qui sap si algun comentari.

Carreras assegura que la manca de temps no l'ha permès ampliar la idea inicial que incloïa la ubicació de set o vuit punts de gravació arreu del poble i que, cada cinc minuts n'anés entrant una i una altra càmera. Però té per segur que si enguany funciona correctament, de cara a l'any que ve, ampliarà el projecte.

Carreras explica que la resposta de la gent està sent molt positiva. "A tothom li fa gràcia, a la gent se li posa un somriure als llavis i exclama: què bé, així podré passejar amb l'iphone sense perdre'm cap bot". A més, explica que té uns amics que resideixen al Japó i al sud d'Amèrica "i m'han comentat que ja ho tenen tot apunt per asseure's davant el televisor per no perdre's ni un moment de protocols".

Diuen que de l'amor a l'odi no hi ha més que una passa i així li ha ocorregut a aquest amant de la informàtica. Sempre havia pensat que el món digital mai no podria arribar a arraconar l'analògic. El seu primer ordinador arribà a casa l'any 2000.

Així i tot, assegurava llavors per activa i per passiva que mai no estaria connectat a internet "perquè no volia que ningú em robés la meva música" com a músic que és. Però un dia que es va haver de connectar per resoldre alguns problemes que tenia va començar a assaborir la dolçor que desprèn la informàtica i, com un llépol, mai més se n'ha ha pogut desferrar. I així ho demostra aquesta avançada iniciativa que se li ha ocorregut.