Rapinyaire. Als ocells alliberats se’ls posa una anella científica. El GOB atén més de 250 animals l’any - Carles Mascaró

TW
0

Després dels canvis polítics, els representants dels nous ajuntaments han estat convidats a visitar el Centre de Recuperació de la Fauna Silvestre del GOB. Tot i estar ubicat a Ciutadella, a una pedrera de Líthica cedida al grup ecologista, el recinte atén als animals salvatges d'arreu de l'Illa.

El batle de Ciutadella, José Maria de Sintas, la regidora de Medi Ambient, Juana María Pons, i el seu homòleg de Sant Lluís, Pedro Tudurí, van protagonitzar la visita al recinte. Aprofitant l'avinentesa, el batle i el regidor van alliberar dos xòrics joves que han estat recuperats al centre. Els dos polls són nascuts a la primavera i van ser trobats després de caure del niu. Al recinte se'ls ha proporcionat aliment i han après a volar i a caçar per si mateixos a les gàbies de vol. Segons Cristòfol Mascaró, coordinador de l'entitat, el xòric és un rapinyaire protegit que té la seva funció en la natura com a caçador d'insectes, ratolins i petits rèptils.

El centre de recuperació, que durant l'any atén a més de 250 animals salvatges, manté el funcionament tot i la incertesa sobre el suport econòmic futur. La competència sobre fauna silvestre és de la Conselleria balear de Medi Ambient, però el GOB assumeix a Menorca aquesta funció.

El Govern finança el 40 per cent del cost de funcionament. La resta l'aporten els ajuntaments de Ciutadella, Sant Lluís, Maó i Es Mercadal. Enguany es desconeix si l'Ajuntament d'Alaior mantindrà el seu suport i hi ha indefinició sobre l'aportació del Govern. Per açò, el voluntariat és clau.