TW
0

Autofitxa

Em dic Cristina, som de Maó i dijous passat vaig complir 32 anys. Visc en parella des de fa 12 anys. Som diplomada en Turisme i Grau Superior d'Informació i Comercialització Turística. I actualment estic treballant d'auxiliar d'informadora turística al jaciment de Torre d'en Galmés. Respecte les aficions, m'agrada viatjar, llegir i estar en família i amics.

Quan va començar a treballar en aquest món del turisme?

Vaig començar fa dues temporades. Des de la Fundació Destí em van destinar a la Torre d'en Galmés, després vaig estar treballant al Fort de Malborough i també a sa Naveta des Tudons i, enguany, he tornat a la Torre d'en Galmés. Aquí tenim obert d'abans de Setmana Santa i fins finals d'octubre.

I quin tipus d'informació oferiu, a més de la pròpia de la Torre d'en Galmés?
Donem sobre tot informació del recinte però també de la resta de monuments que es gestionen des de la Xarxa Monumental de Menorca.

Heu percebut un tipus de visitants en concret?
En general són turistes. Aquests mesos vénen molts de castellans i catalans però també hem notat gran presència de francesos i italians.

I per quin tipus d'informació s'interessen?
És molt variable i depèn molt de la gent. Per exemple, hi ha gent que havia visitat el recinte fa 20 anys i ara, quan torna, se'l troba molt canviat. També demanen informació sobre accessos a platges o cales, com és el cas de Llucalari. Molta gent s'interessa per aquesta i jo els repeteixo el mateix, que les bateries són privades i que l'accés s'ha de fer per la costa, pel Camí de Cavalls.

El turista com s'assabenta d'aquest poblat?
Molts vénen per guia o des de l'hotel. Altres s'informen d'aquesta xarxa monumental i de les visites com a programació del seu viatge i estada a l'Illa i alguns veuen l'indicador a l'entrada i ens visiten.

I quin tipus de comentaris us arriben dels visitants?
La gent valora molt aquest tipus d'oferta i solen opinar que Menorca ven molt el turisme de sol i la platja quan té una xarxa de monuments molt bonica i especial. De la Torre d'en Galmés valoren que estigui tan ben presentat tot i informacions tan clares.

Ha viscut alguna anècdota?
Com a anècdota no sé què dir-te, però sí que es sorprenen de les enormes pedres del poblat i de com, en aquella època, eren capaços de col·locar-les.

Treballar en un punt d'informació turística com aquest, una mica apartat de la ciutat, com s'assaboreix?
Per exemple a la Naveta des Tudons tens la carretera general ben aprop. Aquí treballes envoltat de molta tranquil·litat.