Tot bé. L’experiència dels pelegrins menorquins ha estat enriquidora, tant que alguns ja pensen en la cita de 2013 - SDJ

TW
0

Després de sis dies intensos, la JMJ de Madrid ha arribat al seu final després d'un seguit de vivències que han quedat marcades en el cor i les vides dels peregrins menorquins que hi participaren en nom de la Diòcesi illenca. Ahir matí, amb l'Eucaristia d'enviament presidida pel Papa Benet XVI a la base aèria de Cuatro Vientos, els joves menorquins, i tants milers d'arreu del món quedaren instituïts com a missatgers de la nova evangelització, en paraules del Papa.

Enviats en nom de Crist

Ahir el cel va matinar ben serè, però els joves peregrins s'aixecaren quan encara era fosc per poder tenir un lloc a l'Eucaristia d'enviament que feu el Papa Benet a Cuatro Vientos. Arribats a l'aeròdrom reberen una petita motxilla amb un complet berenar, que permeté suplir las absències d'aquests dies passats. En aquesta Eucaristia també tingueren part el bisbe Salvador, qui s'assegué junt amb el bisbe auxiliar de Barcelona, monsenyor Sebastià Taltavull, el prevere Jaume Albert Vidal, i el diaca Llorenç Sales.

Durant l'Eucaristia els menorquins pogueren seguir la celebració a través de les pantalles habilitades per l'organització i els cants a través del Llibre del Peregrí. Al final de la missa també participaren del mateix goig de tots els brasilenys quan s'enteraren que la propera JMJ es celebrarà a Río de Janeiro. "Qui vindrà a Brasil?" Encara no havien tornat, i alguns ja planejaven preparar la pròxima peregrinació.

Tot ha acabat bé, i els peregrins menorquins a la JMJ deixaren Madrid amb el cor agraït per haver viscut uns dies on la pregària, l'amistat, la comunió i el descobrir nous horitzons ha estat possible gràcies a la fermesa que provoca la fe. Ara toca contar l'experiència als amics i revisar les fotos que s'han fet amb tantes i tantes persones. S'animaran a la pròxima JMJ de 2013?