Músics. Van ser els encarregats d’explicar les peces - Paco Sturla

TW
0

Amb expectació s'esperava el pregó de la Banda de Música de Ferreries i així quedà pales amb el Pla de l'església ple a pic a mall. Sota la batuta de Josep Agustí Colom, 70 músics delectaren tots els presents, l'acte l'obrí el batlle Manuel Monerris, mostrant l'orgull de Ferreries de poder comptar amb tant prestigiosa agrupació musical, el qual denota el nivell musical i cultural del poble, alhora que feu un repàs als sentiments en que ens transporta la música.

La Banda de Música de Ferreries no va decebre i des de l'inici mostrà quin era el seu camí, el de sempre, tal i com manifestà el president de l'Ateneu Musical, Bep Cardona, el de la serietat en la música. Sols cal fer un esment, entre d'altres, el grup Pink Floyd, al llarg d'un mes, tingué penjat a la seva pàgina web, una de les peces del grup, que la banda interpretà.

A més, la banda també li agrada fer festa quan toca i es preparà pel moment de xalar. Una volta va agrair a les autoritats l'haver pensat en ells per a ser els pregoners, manifestà el compromís amb tot el que representa la música i seguir en aquest camí.

Rememorant tos i cada un dels actes que tenen lloc al llarg dels dies 23 i 24, l' agrupació feu seu tots i cada uns d'aquest moment. Tal qual donen bandera al caixer sobreposat, s'inicià el pregó entregant la batuta al director perquè, (seguint el mateix ritual), al capdavant de la banda la porta amb honor i alegria anunciant per carrers i places de Ferreries que sant Bartomeu ja han arribat", així un rere l'altre els protocol·laris que defineixen la festa.

A l'inici de cada una d'aquests moments, un dels músics, explicava l'acte que es feia referència i el motiu de la música seleccionada, com fou el cas de la besnéta de mestre Biel Cardona, la qual es membre de la banda, que feu la presentació del jaleo de Ferreries, una modificació de la jota "El Postillón de la Rioja", de la qual el seu besavi fou l'autor. No hi faltaren els cap grossos, la repicada de campanes, el dispar de coets, entre d'altres.

Cobles

Una de les sorpreses del pregó, fou el moment d'interpretar la música que caracteritza tan les completes com la missa de caixers, les cobles de sant Bartomeu. Els cantaires de coral Clau de Sol, què també forma part de l'Ateneu Musical, que es trobaven espargits per entre el públic, s'aixecaren i començaren a entonar tres versos de dites cobles.

El pregó finalitzà amb l'obsequi al president de l'Ateneu de l'estatueta del ferrer, símbol de Ferreries, entre els forts aplaudiments de tots els presents.