TW
0

autofitxa
Em dic Diego, tenc 34 anys i sóc mallorquí encara que fa deu anys que visc a Menorca, as Castell, amb la meva parella Vanessa. Actualment estic a l'atur. Les meves afeccions són la poesia, el cinema i l'esport, en concret, anar en bicicleta. Sóc locutor de Ràdio Es Castell, de fet, condueixo dos programes, que per mi ho són tot.

Per quins motius un mallorquí acaba residint a una illa balear menor?
Tot fou perquè vaig conèixer la meva parella, que és de Menorca, a través d'internet, i vam decidir venir a viure aquí. A Mallorca treballava de vigilant a un establiment comercial.

Diu que és un gran enamorat de la poesia. Quan neix en vostè aquest deliri pels versos?
Duc creant poesia des dels quinze anys i em va néixer arrel d'un desengany.

I quina és la seva font d'inspiració?
Escric sobre percepcions, sobre el que veig, el meu entorn. Crec que dec tenir un milenar de poesies fetes.

I s'ha presentat algun cop a certàmens o concursos literaris?
Recentment he col·laborat amb una ONG que ha fet un llibre, "Un viaje astral" i on hi surten alguns versos meus. Vaig guanyar el primer premi de poesia de 2003 que organitzava la Casa de Andalucía i vaig quedar en segon lloc l'any següent. Vaig ser semifinalista a un certamen madrileny anomenat "Penumbra y amanecer". També publico algunes poesies a la revista Útil i al butlletí informatiu del Centre de Persones Majors del Camí des Castell.

Quin és el seu poeta preferit?
Gustavo Adolfo Becquer. Però també m'agrada Antonio Ma-chado.

També condueix un parell de programes radiofònics a Ràdio Es Castell. Des de quan hi participa?
Jo no tenia experiència dins aquest món però un dia em van demanar si volia substituir a Andrés Ferrer que se n'anava de vacances. Allà va començar tot. Vaig col·laborar amb el programa "Sa Família" amb la meva parella i la seva mare i després em van agafar les ganes de fer un programa sol, a la meva manera. D'això deu fer set o vuit anys. Ara condueixo el programa "Solo para ti" els diumenges de 9 a 11 hores. És música en directe, poesies meves, duets, biografies de cantants i algunes notícies musicals. Els dijous faig "Time travellers" amb Óscar Martínez i va sobre música estrangera, antiga començant als anys 60 i arribant a l'actualitat. Jo incloc un apartat de música espanyola. És més desenfadat, espontani. En l'altre treballo més sobre guió.

Què és per vostè Ràdio Es Castell?
Per mi ho és tot. Desconnectes, et trobes a gust, tractes amb gent molt acollidora i a més, hi ha moltes persones qui ens segueixen i això és d'agrair.