Animació. Grups d’amics, famílies i turistes. Tothom va gaudir al màxim de la festa dels cavalls que va omplir de bot a bot el pla de sa Creu - Gemma Andreu

TW
0

La banda de música feia sonar les primeres notes del jaleo mentre la cua de cotxes encara arribava fins a la rotonda d'accés al Pavelló de Bintaufa. Un control de la Guàrdia Civil minvava la fluïdesa del trànsit a l'entrada de Sant Lluís que, abans de les 20 hores, ja estava ple a vessar.

Tot i així, la festa havia començat a les 16.45 hores amb la sortida de les colles i grallers de l'Illa, que van fer les delícies dels més petits de la casa. A la mateixa hora, la qualcada s'arreplegava seguint els actes protocol·laris, als que va participar per primer cop el nou batle de Sant Lluís, Cristòbal Coll.

Cap a les 21 hores, el pla de sa Creu bullia mentre els cavalls oferien els seus millors bots davant l'església i el poble acollia un gran nombre de visitants, que s'afanaven per trobar un lloc per aparcar.

Grups d'amics, famílies i turistes. Tots van gaudir al màxim de la festa dels cavalls que, en tancar aquesta edició, s'havia desenvolupat amb normalitat. A punt de finalitzar la segona volta del jaleo, els efectius de la Creu Roja havien realitzat 15 actuacions per trepitjades i contusions lleus. També es van dur a terme algunes intervencions a persones aqueixades d'arena als ulls.

ESTRENA

Una de les protagonistes de la jornada va ser la caixera batlessa, Carme Reynés Calvache, que s'estrenava enguany com a cavallera. Mentre els cavalls calmaven la sed al carrer del Compte de Lannion després de la primera volta, la regidora de Joventut, Esports i Educació es trobava exultant. "M'ha encantat. Ha estat un "subidón", assenyalava Reynès, qui apuntà que només es va posar una mica nerviosa abans d'entrar a la plaça per primer cop. "Una vegada he estat dins del jaleo tot ha anat beníssim", explicava mentre esperava per tornar a fer botar el seu cavall, en Nin. "L'espera per tornar a entrar al jaleo es fa massa llarga...", bromejava.

Els cavalls van deixar pas cap a les 23.30 hores a la música, que va sonar as pla de sa Creu de la mà de Fraggels i Menú 96 fins a altes hores de la matinada.

La festa continuarà avui amb el segon jaleo de les festes i el lliurament de les canyes i les culleretes de plata. Al capvespre, la desfilada de carrosses omplirà Sant Lluís de sàtira i humor i, a la nit, Elements i Fraggels, amenitzaran la vetllada as pla de sa Creu. La jornada finalitzarà al poble de Llevant amb un impressionant castell de focs artificials.