orquestra. Consta d’intèrprets illencs i d’edats compreses entre els 17 i 26 anys - Paco Sturla

TW
0

És versàtil, jove, de qualitat i de la terra. Així podríem definir la nova Orquestra de Cambra Illa de Menorca que acaba de germinar però que ho fa amb un caliu que promet.

Aquest cap de setmana Joventuts Musicals ha presentat en societat la jove OCIM, una orquestra que pretén convertir-se en el planter i llavor de la ja consolidada Orquestra de Cambra Illa de Menorca que ja compta amb una trajectòria professional de tretze anys.

L'aposta és forta i així ho expressa el president de Joventuts Musicals, Francesc Fèlix, quan afirma, amb un somriure, que "la compenetració dels músics en la seva primera posada en escena ha estat superior a la primera actuació que va fer l'OCIM".

Fèlix destaca la seva versatilitat i art per abordar qualsevol tipus de repertori. El concert que han protagonitzat aquest cap de setmana ha deixat palesa la qualitat interpretativa partint de música barroca passant per clàssica i romàntica i acabant amb la post-romàntica.

El president de Joventuts Musicals informa que la formació, que inclou joves intèrprets d'entre els 17 i els 26 anys i amb estudis de grau professional i grau superior, oferirà intervencions puntuals.

A més, té clar que aquesta primera actuació, possible després de reunir-los en unes concentracions intensives amb el director Barry Sargent, és un punt de partida i que ho fa amb combustible. Fèlix també llença un missatge d'implicació no només institucional sinó també privada i sobretot d'un públic fidel.

Per al president, els inicis s'han fet bé, ja que parteixen de baix. Fent un símil amb la ciència, per Fèlix "és l'ús del mètode científic que comença per l'experimentació, l'observació, l'arribada de les conclusions per poder fer, finalment, lleis empíriques".