Expectació. Una quantitat considerable de públic es va congregar amb motiu de la competició - Javier

TW
0

L'esport sempre mou masses. Aquestes paraules aconsegueixen il·lustrar amb eficiència allò viscut ahir a la platja de Punta Prima. La primera edició de la Travessia Nadant Illa de l'Aire-Punta Prima, esdeveniment amb un recorregut de 1.500 metres i que s'incloïa dins el programa de festes de Sant Lluís, va recollir un èxit aclaparador degut a la seva màxima participació.

Durant els dies previs a la travessia, l'organització comptava amb un total de quaranta participants preinscrits, encara que, finalment, el nombre de dorsals allistats en l'acte esportiu va superar el límit de seixanta nedadors permesos. Aquest fet va obligar a excloure els últims inscrits, segons va explicar Lluís Portella, coordinador de l'organització de la travessia nedant. "Es tracta d'un esdeveniment que ha mogut nedadors d'altres comunitats autònomes, fins i tot d'altres nacionalitats" va afegir.

Guanyadors

Els participants varen creuar el canal en menys de mitja hora i no es va viure cap tipus d'incidència remarcable. De fet, el guanyador absolut de la cursa va ser Marc Camps (de només catorze anys) que va aconseguir trepitjar la vora de la platja en 19 minuts i 2 segons.

Una altra condecorada va ser Naomi Toomey, ja que va ser la primera dona en arribar a l'arena. Segons la jove nadadora, "la dificultat més remarcable del trajecte ha estat la poca visibilitat a causa de les ones" i assegura que vol "tornar a repetir l'experiència si s'aconseguís programar per l'any vinent".

Així també, Francis Allen (64 anys) aconseguí la gran ovació dels assistents en la seva arribada i durant l'entrega de trofeus, ja que es tractava del major participant del certamen esportiu. Per destacar l'interès internacional d'aquesta primera edició, la italiana Beatriz Ivanoska (dotze anys) va rebre el trofeu per ser la nadadora del país més lluny.

Acte benèfic

La competició ha estat possible gràcies al treball desenvolupat conjuntament entre el Club Natación Mahón, el Club Triatlón de Sant Lluís, l'Associació de Veïns de Punta Prima i la Regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Sant Lluís, encapçalat per Carmen Reynés. "Agraesc la gran participació i tot l'interès que ha suscitat el caire benèfic i altruista d'aquesta cita esportiva", afirmava Reynés i afegia que "amb tot el que s'ha viscut avui esper que s'aconsegueixi consolidar aquesta cita i que es millori encara més la participació".

Amb tot, la inscripció a la cursa aquàtica requeria la aportació d'un mínim de dos quilograms d'aliments que seran donats a la delegació de Caritas de Sant Lluís. Segons l'organització, la totalitat dels aliments recollits superen els 130 quilograms, resultat que "evidencia l'èxit de la raó benèfica de l'acte".