TW
0

Autofitxa
Em dic Margarita, som d'Alaior, estic soltera i som administrativa. De fet, som l'administradora de la urbanització de Torre Solí Nou des de fa més d'una vintena d'anys. Tenc la carrera de Tècnic en Empreses Turístiques i entre les meves aficions destacaria la lectura, el cinema i la música.

És l'administradora de la urbanització de Torre Solí Nou. Com aconsegueix aquest lloc de feina?
Fa 22 anys que treballo en aquesta oficina. Tot va sorgir a través del senyor Jesús Sáenz de Pipaon que cercava per aquest lloc una persona que es defensés en llengües. Era l'any 1988 i jo havia acabat d'aterrar d'Anglaterra i Alemanya i em va contractar per mig any. Fou després que em vaig decidir a estudiar la carrera de Tècnic en Empreses Turístiques a Palma, durant l'hivern estudiava i a l'estiu estava a l'oficina. El mig any de contracte ja s'ha convertit en 22 anys.

I quin tipus de labor es desenvolupa en una oficina d'urbanització?
Aquí portem manteniment d'urbanització i a més serveis que oferim als propietaris com pot ser manteniment de xalets o serveis com recollida de correus, entre molts altres.
I de quantes propietats compta la urbanització de Torre Solí?
Són 268 propietaris.

I la majoria deuen ser espanyols, veritat?
Sí, la gran majoria són espanyols i anglesos. Però és sorprenent les nombroses nacionalitats que estan representades en aquesta urbanització. Tenim propietaris d'Aràbia Saudí, Suïssa, Alemanya, Holanda, Estats Units i Beirut, entre altres.

Deu controlar moltes llengües...
Em defenso amb l'anglès, l'alemany i l'italià. Intentem donar un bon servei als nostres clients. Un exemple d'això són les actes que enviem als propietaris que ho fem en castellà i anglès. No crec que si noltros tinguéssim una propietat a Anglaterra s'esforcessin en fer-nos arribar els escrits en castellà! (riu)

I què en valora d'aquesta feina?
Valor la relació que aconsegueixes entaular amb la gent. A més, et permet conèixer com viuen els d'altres països i inclús ens permet aconsellar-nos els uns als altres.

Molts turistes deuen creure que és una oficina d'informació turística. És així?
Sí, molta gent em ve a demanar com arribar al càmping, on és l'hotel San Valentín, o demanen indicacions perquè no saben per on anar per arribar al xalet que han llogat, per exemple. En aquest sentit, quan jo els he d'indicar sobre com arribar a la urbanització sempre els faig entrar per la zona del càmping, mai per l'entrada des del pont, des d'Alaior, perquè allà han de passar Son Bou i Sant Jaume i es perden per arribar. També he descobert que als estrangers els hi encanta la urbanització per la tranquil·litat de la zona i això comporta que molts s'interessin pels preus d'una parcel·la, d'uns apartaments, és a dir, que interessen per la vessant immobiliària. Per a ells, és una illa còmoda perquè no hi ha distàncies però la troben cara. Igualment em diuen que és un paradís.