TW
0

Autofitxa
El meu nom és Xavier Coll Pons i vaig néixer el 3 desembre de 1980 a Maó, tot i que actualment visc a Ferreries. Amb 17 anys vaig marxar a Barcelona per estudiar INEF però no vaig acabar la carrera. Des de fa quatre anys treballo com a coordinador de relacions públiques, premsa i publicitat de la Cova d'en Xoroi. A l'hivern marxo a Madrid, on faig feina per la sala Kudeta de Madrid i també col·laboro amb el club Fuse, que es troba a l'àtic de l'hotel de luxe Puerta Amèrica de Madrid.

Quan va començar a entrar en contacte amb el món de les relacions públiques?
Quan estudiava a Barcelona vaig començar a treballar com a promotor, repartint publicitat de diverses discoteques per pagar-me els estudis. Amb 21 anys em va fitxar José Cabanes, el director de Chasis. Volia obrir la primera discoteca de música "house" i em va contractar per coordinar un equip de deu persones. La sala es deia Deloca Mataró i tenia un aforament de més de 1.000 persones. Durant uns anys vaig fer feina allà fins que em van contractar alguns altres empresaris per gestionar varies sales.

Per què va decidir tornar a Menorca?
Estava massa involucrat amb la feina i vaig decidir agafar un any sabàtic per tornar a Menorca. Ara fa quatre anys que vaig contactar amb el propietari de la Cova d'en Xoroi, Miquel Mascaró, i em va contractar per coordinar les relacions amb els mitjans i per fer de relacions públiques de la sala.

Quina és la seva tasca?
La meva feina és omplir la discoteca cada nit i coordinar la part d'animació i esdeveniments. Aquesta tasca ha canviat molt amb el temps degut a les noves tecnologies. Abans havies de fer telefonades a tots els teus contactes per convidar-los a una festa. Et passaves tres dies fent 600 telefonades diàries dient el mateix a cada persona amb la que parlaves. Era una feina de xinos! D'alguna manera, les xarxes socials han desprestigiat la feina del relacions públiques.

També s'encarrega de la relació amb els mitjans...
Sí. Enguany he hagut d'atendre a mitjans com el "New York Times", "Vanity Fair" o "Confidencial", entre d'altres. A més, enguany em col·laborat amb diversos ajuntaments de l'Illa per organitzar actes als pobles que puguin atracar la Cova a altres tipus de públic.

Quina és la valoració de la temporada?
La temporada ha estat difícil, es nota molt la crisis. El tipus de turisme que arriba a l'Illa crec que no és el perfil que interessa a Menorca. Estem lluitant molt!

Tenen qualque projecte en marxa de cara al proper estiu?
Estem negociant per organitzar esdeveniments que abans eren impensables a l'Illa i que tindran un important impacte publicitari per Men
orca. Hi ha sinergies amb diversos empresaris de Menorca, tots tenim ganes de fer alguna cosa per situar l'Illa en el mapa.