Assistents. Els cuiners van preparar una Paella gegant per a 500 persones però van ser més les que es van apropar a la Plaça Espanya per gaudir d’una vesprada a l’aire lliure - Gemma Andreu

TW
0

Passades les 21 hores del vespre d'ahir, el cuiner Pascual del Rey ultimava la paella popular organitzada per l'Ajuntament de Maó a la Plaça Espanya.

Dues hores de preparació amb l'únic objectiu que la combinació de 55 quilos d'arròs, 35 de pollastre, 18 de conill i 25 de verdures, entre d'altres ingredients, resultés agradable pel paladar de tots els maonesos i visitants que desitjaren començar les festes de la Mare de Déu de Gràcia en companyia de veïns i amics.

Poc abans de l'inici del repartiment de les racions, la plaça presentava ja un bon aspecte. Les taules eren plenes i molts van haver de buscar un racó pels voltants per poder seure i degustar l'arròs amb comoditat.

Les previsions van quedar curtes -s'esperaven unes 500 persones- i els organitzadors van optar per "fer plats més petits" per poder servir a tothom. La batllesa Àgueda Reynés, acompanyada dels regidors Salvador Botella i Francisco Pons repartí racions i s'endinsà en la festa.

Amb tothom servit, i la música d'ambient de fons, petits i grans, maonesos i visitants, i fins i tot turistes, s'entremesclaren per viure la jornada prèvia a l'inici dels dies grans de les festes de la Mare de Déu de Gràcia.

Entre els assistents, qualque participant a la protesta contra el canvi del dia del pregó que volia veure com es desenvolupava l'altre acte central del dia a Maó.

Aliens a l'acte celebrat minuts abans a la Plaça Constitució, molts dels comensals valoraren positivament la iniciativa de la paella popular, que a més, obtení l'aprovació dels assistents en l'aspecte gastronòmic.