Recepció. L’Ajuntament va rebre ahir la colla del Vendrell formada per una trentena de joves - P.A.M

TW
0

En Tomeu i na Guida faran d'amfitrions a la festa de colossos. Enguany, a més a més de les colles vingudes dels altres pobles de l'Illa, la celebració gegantesca es trobarà acompanyada per dues parelles que exerciran d'ambaixadors culturals de la ciutat que representen a les festes de la Mare de Déu de Gràcia.

El Miquel i la Càndida són dos pagesos mallorquins vinguts per a l'ocasió des de Llucmajor. Les figures són obra de l'artista Pep Fluixà estrenades l'any 1989.

Curiosament, aquesta parella de colossos té peus, a diferència dels menorquins que, les úniques extremitats inferiors que el públic pot observar són les del portador. Els contactes per tal de fer-los presents a les festes de Maó es remunta a principis d'any. Tot i així, les colles es coneixen des de l'any 1995 mitjançant una visita que els maonesos van fer a la ciutat mallorquina.

L'altra parella gegantera convidada és el Jaume el graller i la Montserrat la timbalera, procedents del Vendrell. Són obra del taller Sarandaca de Granollers i van ser presentats en societat durant l'estiu de 2003. Fan una alçada de 3,80 metres i porten la vestimenta típica catalana. El Jaume porta a les mans un instrument que és ben conegut a la nostra terra i essent-ne també un dels més escampats del món, la gralla. En el cas de la Montserrat, sona una caixa.

Cal destacar que aquesta població compta amb una parella de colossos bessona a en Tomeu i na Guida. I és que na Teresa i en Salvador, amb fesomies idèntiques als maonesos, van ser fets l'any 1930 al mateix taller de Barcelona i amb el mateix motlle. Tot i així, aquesta parella no serà desplaçada fins terres menorquines.

La colla catalana va ser rebuda ahir per la batllessa de Maó, Àgueda Reynés i la regidora de Festes, Elisa Mus. La batllessa i els responsables del grup, format per una trentena de joves, van intercanviar obsequis i es prometeren els millors desitjos de diversió i participació a les festes de Maó.

Les colles convidades participaran en els passacarrers que es celebraran aquesta tarda i demà matí.