El reconeixement ve donat per la sòlida trajectòria de l’espai - Arxiu

TW
0

El Teatre Principal de Maó ha estat guardonat amb un dels Premis Honorífics Escènica 2010-11. La sòlida trajectòria i la consideració del que és un espai emblemàtic per al món de les arts escèniques menorquines són valors més que suficients per a reconèixer la tasca del Principal que enguany complirà deu anys, de la nova etapa des de la seva remodelació.

Completen els guardonats de la present edició, Diabètiques Accelerades, Estudi Zero Teatre i Iguana Teatre per Mallorca; i el veterà actor i director Pedro Cañestro, per Eivissa. A més, rebrà un "Escènic Honorífic" a títol pòstum el dramaturg pobler Alexandre Ballester.

En directe per televisió

Tot i la difícil situació que es viu aquets dies al món en general i al sector de la cultura en particular, els Premis Escènica intenten sobreviure i mantenen la convocatòria de la gala de lliurament dels guardons prevista per al 28 de novembre al Teatre Principal de Palma. Un acte que serà retransmès en directe per IB3 TV.

A Mallorca es reconeixeran els 25 anys de les tres companyies deganes: Diabètiques Accelerades, Estudi Zero Teatre i Iguana Teatre. I a Eivissa, la tasca de Pedro Cañestro com a fundador del Gruo de Teatre Arts i Oficis que, el 2001, va rebre la Medalla de Plata que atorga el Consell d'Eivissa i Formentera.

Finalment es destacarà la figura de Ballester, a títol pòstum, que deixà una important herència teatral en forma de texts originals, entre els quals destacaren algunes de les sàtires socials més populars de l'escena balear.