Concurs. L’Associació de Cuiners ACOMER, Sa Plaça i l’Ajuntament de Maó van celebrar ahir el segon certamen de salsa maonesa - Gemma Andreu

TW
0

Ou, oli i sal. Qui tengui per costum elaborar una bona salsa típica menorquina en coneixerà els ingredients i l'elaboració. Amb gairebé tota seguretat farà ús d'una batedora o similar.

Però, i si els estris es redueixen a un morter i una massa?

Així va ser com el Claustre del Carme va acollir ahir el segon concurs de salsa maonesa elaborada de forma tradicional, a mà, sense aparells elèctrics.

El concurs, organitzat per l'Associació ACOMER, Sa Plaça i l'Ajuntament de Maó, va comptar amb una desena de senyores qui saberen exhibir el seu art i precisió a l'hora de muntar la salsa.

Carlos Juanico, membre de l'Associació de Cuiners ACOMER i jurat del certamen, indicava ahir un cop acabat el concurs, que l'objectiu d'aquesta mostra no és cap més que servir d'atractiu culinari emmarcat en les festes a més d'incentivar als menorquins envers a les tradicions illenques "amb una salsa internacionalment coneguda però amb una història arrelada a Maó".

A més, assegurava que el jurat ha tingut en compte la cremositat i el punt idoni de la sala. Desvetllà que el secret passa perquè la massa del morter es sostengui dret.

La nota curiosa la va posar na Joana Humbert, una ciutadana de 90 anys qui enlloc d'utilitzar la massa ho va aconseguir amb una cullera de llenya. Amb paciència va obtenir una de les millors maoneses fent-se amb el segon premi del certamen.

Humbert explica que fa maonesa des de molt jove. "Jo era cuinera i vaig aprendre a elaborar la salsa, avui -per ahir- m'ha quedat bona però m'hagués pogut quedar millor", ressaltava contenta. Va rebre un sopar per a dues persones al restaurant de l'hotel Audax.

La guanyadora del concurs fou Carmen Orfila i es va fer amb un circuit termal per a dues persones a l'hotel Audax, cortesia d'Artiem Hotels.