TW
0

Aprenent de periodista... Ja sap a quin món s'ha ficat?.
Des de primer de carrera vaig escoltar veus que advertien de la dificultat del món del periodisme. Però actualment encara crec que és allò que sempre he volgut fer i, malgrat que he de continuar aprenent per millorar, veig el meu futur en aquesta professió.

Què li atreu de l'ofici?
Sempre he estat una persona molt observadora i curiosa. El que més m'agrada d'aquesta professió és que em permet exterioritzar les meves inquietuds personals sobre allò que passa al nostre voltant, i també posar veu a tots aquells que no poden, aquesta hauria de ser la responsabilitat del periodisme.

Durant les seves primeres pràctiques a un diari, s'imaginava així l'ambient d'una redacció?
Potser, per la influència del cinema, m'imaginava una redacció amb més moviment. Trobo que la celeritat de l'activitat periodística ha hagut d'adequar-se a les noves tecnologies i aquestes, encara que faciliten el treball, et poden alienar del tracte humà, que és l'essència de la professió.

Trii un gènere periodístic.
L'entrevista, crec que és el gènere més dinàmic i que, per molt temps que passi, sempre haurà de tenir una presència important als mitjans de comunicació. Amb una conversa sempre s'aconsegueix un caràcter més humà en la informació i, en conseqüència, més credibilitat i atractiu.

Premsa escrita o televisió?
Sempre m'ha atret més l'audiovisual, però l'experiència a "Es Diari" m'ha fet decantar-me també cap a la premsa escrita.

Quina notícia li agradaria donar?
Poder dir que s'ha trobat una cura definitiva a la sida; que la pena de mort s'ha abolit a tot el món; que els grups terroristes abaixen les armes; que s'ha guanyat la batalla contra el tràfic de "blanques" i estupefaents; que es prioritzen polítiques d'ajuda a famílies en exclusió social.... Problemes del món que potser tenen una solució difícil però, tal vegada, no impossible.

A favor o en contra del paper?
El paper és intrínsec als orígens del periodisme i, per açò, és molt romàntic creure en la permanència d'aquest suport. Crec en la convivència de la tecnologia amb el paper, però ha d'haver característiques diferencials entre sí, perquè si no el paper quedarà obsolet. La premsa en línia ha de complementar la informació del diari amb l'audiovisual, hipervincles i la retroalimentació de les xarxes socials.

Es veu com a presentador d'un telenotícies?
Ho veig molt llunyà. No descarto la possibilitat, però m'agraden més altres àmbits del periodisme.

Vostè que ja és fill de la generació d'internet. Quin futur espera als mitjans de comunicació?
A l'actualitat, i més que mai, crec en la formació del periodista multiplataforma. El futur és internet, a la vista està que la majoria de joves i adolescents tenen smartphones i ordinadors. La pervivència dels mitjans es troba en explotar eficientment aquest nous mitjans i prioritzant la seva presència a la web. Ara ja no es va al quiosc a cercar la capçalera preferida, ara s'espera que siguin les capçaleres les que venguin a tu.