TW
0

Autofitxa. Em dic Catalina, però tothom em coneix per Kay. Som d'Alaior i tenc 60 anys. Treballo d'educadora de zero a tres anys a l'escoleta "es Pouet" d'Alaior. M'agrada la rebosteria, caminar i llegir. Avui arrenca el nou programa infantil a IB3 dedicat a les rondalles de les Illes i als contes populars i en som la narradora. S'emetran dos contes cada dissabte i diumenge entre les set i les nou del matí en el marc de l'espai "El món d'en Guai".

Moltes generacions alaiorenques han estat alumnes de na Kay, essent ja un referent en el món de l'educació del poble. Expliqui'ns la seva trajectòria professional.
Duc 33 anys en aquest món de l'ensenyament. El meu pare tenia una pastisseria i jo treballava amb ell. Però sempre em deia que als 65 anys es jubilaria i que una persona sola no podia fer-se càrrec del negoci, que havia de cercar-me alguna feina. Jo no sabia cap a on anar i un dia vaig decidir fer un curs de puericultura ja que m'agradaven molt els nens. Després, em vaig assabentar que na Marciana, una senyora que tenia una guarderia a Alaior, es jubilava i vaig anar a demanar-li que n'estaria interessada. I així vaig començar. Ella tenia la guarderia al carrer sa Muntanyeta però estava una mica velleta. Després de cercar vaig tenir el permís per col·locar-me a un espai de ca les monges franciscanes. Després de tres anys al carrer Menor em van venir a cercar de La Salle i allà hi vaig fer 25 anys. I aquest curs en farà sis que som a "es Pouet".

Avui arrenca un nou programa del que en serà la cara visible. Com va ser això?
Un dia, fa prop de quatre anys, Santi Cardona, un dels meus alumnes, i ara periodista i productor, m'esperava davant "es Pouet" per dir-me que tenia un projecte en ment i que jo havia de participar-hi. Li vaig dir que no, que hi havia gent molt més preparada i més jove. Al final em va convèncer. He de dir que m'ho han fet molt fàcil. Tot el muntatge ha comptat amb una vintena de persones, totes molt professionals i molt humanes. Vam fer la gravació el desembre passat a una escoleta de Palma. Ha estat una experiència molt gratificant. I la veritat és que estic un poc nerviosa pel fet de veure'm avui. Voldria que funcionés ja que tant en Santi Cardona com el director del programa, Jaume Rodríguez, han fet molta feina.

Què és "L'hora del conte"?
És un programa on els més petits descobriran contes de sempre i rondalles de les Illes d'un llibre màgic. Jo som la narradora i estic acompanyada de Disset Teatre, els actors de la qual donen veu i vida als titelles que protagonitzen els 65 capítols.

I quines rondalles i contes inclou aquest espai infantil?
Inclou "La Núvia d'Algendar", "L'amor de les tres taronges", "El geperut i les fades". Però he de dir que vaig viure molt intensament "El Drac Basili" que ha escrit Ponç Pons i que a l'escoleta hem tractat molt i hi hem fet molta feina. Amb el conte de Sant Jordi i també "Xoroi", que és tan nostre, em van arribar a caure les llàgrimes.

I també arribarà en format paper.
Editorial Moll editarà 22 títols del programa.