Habilitat. Els diferents castells van oferir un espectacle brillant a un públic expectant que va recompensar la destresa del grup amb grans ovacions. - Javier

TW
0

Els Castellers de Vilafranca van oferir ahir una gran exhibició al port de Maó. Les immediacions del Parc Rochina van ser l'escenari escollit per alçar els sempre impressionants castells humans.

Passades les 7 del capvespre, els castellers, acompanyats per sa Xaranga de Ponent, davallaren per sa Costa de ses Voltes enmig d'una gran expectació. Les escales plenes a vessar i l'anar i venir del tren de la ciutat ple de curiosos eren una mostra de l'atenció que va despertar l'acte entre els maonesos i visitants.

Una vegada al moll, i abans d'iniciar la carregada de castells, els membres del grup català van buscar ajudants entre els assistents, que amb la bona voluntat de donar una mà, van atendre a les explicacions dels experts.

Els Castellers de Vilafranca van alçar diversos castells, entre ells, un "3 de 7" o un "4 de 7". Els aplaudiments del públic menorquí els va acompanyar durant tota la jornada, mentre que les càmeres fotogràfiques treien fum. Entre els més patidors, qualque sospir de preocupació en els moments en què el trontoll feia patir per la culminació dels castells.

El grup català va viure ahir una jornada molt intensa a Maó. Abans de la seva arribada al port, la batlessa, Águeda Reynés, els va donar la benvinguda a la ciutat. Minuts després, Els Verds van iniciar una carregada a la plaça Constitució. L'anècdota la va protagonitzar un casteller que, des de dalt el castell, va entrar directament al balcó del Consistori on es trobava la batlessa.