Els més ràpids. Camps, al centre, amb del segon i tercer classificats - Javier

TW
0

Fins a 44 nadadors van participar ahir a la travessada nedant del port de Maó que any rere any se celebra amb motiu de les festes de la Mare de Déu de Gràcia. En aquesta edició els joves van acaparar bona part del protagonisme.

Eren prop de les 18.30 hores quan el moll començava a omplir-se de nedadors impacients per llançar-se a l'aigua, així com de curiosos atrets per la concentració de gent a la zona. Entre els participants més joves, molts nervis i el temor de no fer un bon paper dins l'aigua. "No vull quedar l'última", deia entre preocupada i divertida una jove nadadora del Club Natació Maó, organitzador de l'activitat.

Mentrestant, els més veterans i experts en aquests tipus de competicions populars, aprofitaven per escalfar i estirar els músculs.

D'entre els participants, Francis Allen, de 68 anys, va ser el més veterà. Saúl Torres, de 8, el més jove.

Amb les ulleres col·locades i el banyador ajustat, arribà el moment de la veritat. Els primers en sortir a escena van ser els fillets de fins a 11 anys, que van fer la meitat del recorregut, uns 200 metres. Libe Uribe, amb un temps d'un minut i 34 segons, va ser la guanyadora després d'imposar-se en una cursa molt disputada. A la finalització, les primeres llàgrimes d'un fillet que no va acabar del tot content amb el seu paper a la travessada.

Entre els adults, que recorregueren uns 400 metres des de l'Illa de Pinto, el guanyador va ser el jove Marc Camps, de només 14 anys. Amb un temps de sis minuts i dos segons, va imposar-se amb autoritat als seus rivals.