TW
0

Autofitxa
Em dic Geliah Peralta Vinent. Vaig néixer el 27 de setembre de 1975 a Ciutadella. Treballo com a professora i ballarina de dansa oriental fusió. Sóc la coordinadora de l'associació Dansànima, una continuació d'El temple de la dansa. La meva feina és la meva gran passió així que, en el meu temps lliure, també ballo. Tot i així m'agrada molt llegir, escoltar música o restaurar mobles. A més, m'encanta la natura i els animals. El proper dissabte presento a Maó l'espectacle "Cel i terra" en el marc del projecte "Somnis de tardor".

Quan va entrar en contacte amb el món de la dansa?
Va ser a l'any 2000. La música que provenia dels països àrabs sempre m'havia atret molt i, un dia, passejant pel casc antic de Ciutadella, vaig veure un cartell que anunciava un curs intensiu de dansa oriental amb una professora que venia de Barcelona. No ho vaig dubtar un moment i em vaig apuntar. Des d'aquell dia no vaig aturar.

On va continuar la seva formació?
A Menorca no hi havia cap alternativa i per això vaig marxar a fóra. Pocs mesos després de fer el curs a Ciutadella vaig estar a Barcelona, Eivïssa, Madrid i Mallorca per dur a terme tallers i cursos intensius i rebre classes particulars.

Va fer de la dansa la seva professió, a què es dedicava abans?
Vaig començar a estudiar Filologia Anglesa a Barcelona però no em va acabar d'agradar. En tornar a Menorca vaig compaginar les classes particulars d'anglès amb algunes feines de temporada.

Quan va començar a donar classes de dansa?
Va ser molt ràpid. Només un any després de dur a terme el primer curs a Menorca, la mateixa professora va tornar a l'Illa i va ser ella qui em va animar a començar a donar classes.

Defineix el seu estil com dansa oriental fusió....
Sí. La meva base és la dansa oriental però amb el pas del temps m'he adonat de que la fusió amb altres estils és la fórmula adequada per poder expressar-me plenament i expressar l'essència femenina en tots els seus aspectes.

Amb quins estils fusiona la dansa oriental?
Amb dansa persa, danses místiques com la sufí o danses més ancestrals com zaar o guedra. La part espiritual de la dansa és molt important per a mi. A més, els meus espectacles poden recordar una mica a les danses balcàniques i fins i tot a la dansa contemporània. .

Com respòn el públic?
Sempre he rebut una resposta molt càlida i això és molt important. Un dels sentits d'aquesta dansa és l'expressió a nivell intern i, per tant, sentir que el públic gaudeix és imprescindible.

Dissabte presenta a Maó l'espectacle "Cel i terra"...
Sí. "Cel i terra" és el darrer espectacle que he creat i durant l'actuació m'acompanyen nou de les meves alumnes. La idea es anar des del cel fins a la terra a través de la dansa i de l'essència femenina. El públic podrà viatjar des de una part més mística fins a una part més intuïtiva