Convidada. Els francesos desplaçats a l’Illa van poder degustar la rebosteria menorquina - Toni Seguí

TW
0

Un grup de 40 francesos, descendents de menorquins que durant el segle XIX i principis del XX van emigrar a Argèlia, han estat durant una setmana a Menorca per visitar l'illa dels seus avantpassats. Aquest col·lectiu forma part de l'associació Amicale Aïn Taya-Surcouf-Suffren, que presideix Gachet Elian i que des de 1995 organitza cada any un viatge per passar uns dies en una illa amb la qual es senten identificats i estimats, segons assegura Elian.

L'Ajuntament de Sant Lluís va organitzar el passat dilluns una recepció oficial als membres de l'associació Amicale Aïn Taya-Surcouf-Suffren, amb seu a la població francesa de Beziers, seguint una tradició respectada pels diferents equips municipals de govern des que es va formalitzar durant el mandat de Francisco Pons Olives. A l'acte celebrat el passat dilluns l'actual batle Cristóbal Coll, acompanyat del regidor de Cultura Francesc Olives, va donar la benvinguda a l'expedició i va desitjar el reforçament dels llaços d'amistat amb l'associació presidida per Gachet Elian, el qual va agrair l'hospitalitat dels santlluïsers, amb el posterior intercanvi d'obsequis com a mostra de gratitud.

L'acte de benvinguda va incloure una mostra de glosat a càrrec de membres de Soca de Mots i, després, una petita convidada als presents amb la degustació de productes de la rebosteria menorquina. Durant la setmana que han estat a Menorca els francesos han visitat diferents indrets de l'Illa, per tal de cercar els seus lligams familiars i aprofundir en el coneixement de les poblacions de les que eren originaris els seus avantpassats.

Gachet Elian ha subratllat que la visita a Menorca és un dels dos actes que de forma obligada celebra cada any l'associació que presideix des de la seva creació, per tal de satisfer la necessitat de passar uns dies a una illa que estimen amb devoció, a més de la festa de germanor que s'organitza a la seva població durant la festivitat de Cincogema.