Consell. Vicenç Arnaiz, Maruja Baíllo i Julián Hernández van explicar les dades del curs 2010-2011 - Gemma Andreu

TW
0

Un centenar de fillets i filletes han estat diagnosticats i atesos durant el passat curs escolar, el que representa el 6 per cent dels d'alumnes de 0-3 anys, en el marc del programa de detecció i atenció primerenca a les escoletes de l'Illa. Aquest programa es duu a terme gràcies a un conveni de col·laboració entre el Govern balear, Consell insular i ajuntaments de l'Illa.

La consellera d'Educació, Maruja Baíllo, va assegurar ahir que Menorca posseeix una de les millors xarxes d'escoletes de tota Espanya, com a mostra de la preocupació del Consell insular per a l'educació de la primera infància. En aquest sentit, va destacar que la institució insular facilita les eines necessàries per a una educació modèlica en una etapa essencial de creixement i desenvolupament personal dels infants.

Baíllo va subratllar que el Consell i Ajuntaments han invertit 180.000 euros en l'educació de la primera infància al llarg de 2011, mentre que la institució insular ha destinat 450.000 euros en la creació d'escoles infantils, quantitat que per al pròxim any serà de 375.000 euros. La inversió del Govern també ha estat de 375.000 euros, tot i que la consellera ha sol·licitat un increment de 70.000 anys per al 2012.

El delegat territorial d'Educació a Menorca, Julián Hernández, va assenyalar que els 1.556 alumnes de 0-3 anys del passat curs van estar repartits entre les 25 escoletes existents a l'Illa, una a cada població excepte a Ciutadella i Maó, amb vuit cada una, tres a Ferreries i dues as Mercadal.

Hernández va assegurar que el Govern ha concedit 294.000 euros, el que representa el 16 per cent del cost anual, a més d'aportar el professorat especialista: set psicòlogues i pedagogues, dos logopedes i set especialistes en pedagogia terapèutica i un fisioterapeuta a mitja jornada.

El delegat territorial va destacar que la població escolar de 0-3 anys s'ha mantingut durant aquests anys, fet que demostra la importància atorgada per als pares a l'educació dels seus fills, tot i els efectes de la crisi econòmica.

Per la seva part, el responsable d'Atenció Primerenca, Vicenç Arnaiz, va subratllar la importància del referit programa, donat que representa un suport eficaç per atendre els menors que tenen dificultats en el procés d'aprenentatge.

A més, Arnàiz va destacar l'organització a tots els municipis de l'activitat "Als 2 anys, un dia d'escoleta", per a fillets i filletes nascuts el 2009, que consisteix en una trobada setmanal d'octubre a juny, amb una durada de 3,5 hores. Es tracta d'un espai per a famílies i infants, on trobar amics, jocs nous i diferents activitats per aprendre a estar en grup.