Emma López Sanz - L.B.

TW
0

Autofitxa
Som de Ciutadella i tenc 31 anys. Estic casada amb Tito Vinent i tenim dues filletes, na Marta i n'Andrea. Fins ara treballava d'auxiliar administrativa, però m'he embarcat en un nou projecte: es Talleret de n'Emma. M'encanten les manualitats, la pintura, la restauració i transformar qualsevol tipus d'objecte en element decoratiu. També m'agrada llegir, cuinar i practicar l'atletisme. Tenc el títol de monitora de temps lliure.


Veient les seves creacions, vostè té una habilitat especial i un do per a les manualitats. Com n'ha après?

Des de sempre he fet manualitats per lliure. Som autodidacta. M'agrada convertir qualsevol cosa en desús en un objecte decoratiu o funcional, com també transformar mobles. A les escoles de les meves filles he intentat implicar-me en fer activitats creatives per als alumnes. Per exemple, la façana de l'escoleta es Poriol la vaig decorar i pintar jo mateixa. També, el passat hivern vaig coordinar els alumnes de P3 que van pintar una paret del pati amb la inspiració del fons marí i la posidònia.

D'on sorgí la idea de crear un centre de lleure i arts plàstiques?

Fa temps que tenia el projecte dins el cap. Teníem un local al carrer Ruiz i Pablo, i vaig pensar que podria tenir una bona utilitat. El passat curs em vaig treure el títol de monitora de temps lliure. Ha estat molta la gent que m'ha animat a tirar endavant el projecte i estic molt il·lusionada.

Aquest divendres inaugura i el dilluns obrirà l'espai. El seu projecte és nou, que vol oferir?

A Ciutadella hi ha molt poca oferta d'activitats per a fillets de tres, quatre i cinc anys. Jo tenc la meva filleta en aquest franja d'edat i ho he tocat amb les mans. Per açò volem oferir un espai de lleure infantil, com també per a al·lots de Primària i també per a adults.

La seva idea és introduir un nou concepte d'un centre de lleure, amb quina visió?

El talleret vol ser un espai obert a tothom per a crear, pintar, inventar i cuinar en un entorn agradable i adaptat a totes les necessitats. Hi ha una zona de manualitats, una zona infantil, una cuina, un taller i un pati.

Com funcionarà el centre?

La meva funció serà de coordinadora i comptaré amb l'ajuda de n'Anna. Els adults podran venir els matins, o els capvespres amb els fills. La idea es poder compartir i intercanviar materials, idees i la pràctica de diferents manualitats, de restauració, d'escultura o de cuina. Aquí oferim l'espai i les eines.

Una iniciativa engrescadora, no?

Moltíssim, és un projecte personal que em fa molta il·lusió. Serà un gust poder fer feina del que m'agrada i compartir-ho amb la gent que vengui al centre.

Faltava un espai així a Ciutadella?

Crec que sí, és un projecte nou, adreçat a les famílies, per a què grans i petits puguin fer activitats a la vegada.

La seva experiència com a mare, ha estat un dels pilars del projecte?

M'agrada fer manualitats i cuina amb les filletes i veig que gaudeixen. Els petits han de poder experimentar per si mateixos amb els pinzells, els materials i en la cuina amb els aliments per a desenvolupar la seva creativitat sense la pressió de "no t'embrutis!". Els fillets necessiten aprendre, ser creatius i desenvolupar les habilitats amb les mans. I al centre ho potenciarem.