TW
0

Autofitxa. Vaig néixer el 24 d'octubre de 1959 a Maó. Era Policia Local de Maó i a l'any 1988 vaig començar a col·laborar amb els bombers com a voluntari. Des de 1991 sóc bomber professional i faig feina al Parc de Bombers de Maó. El passat mes de juliol vaig ser nombrat delegat a Menorca de Bomberos Unidos sin Fronteras. M'agrada la navegació, anar a pescar o a cercar esclata-sangs o espàrrecs. Altres de les meves aficions són la música i llegir.

Quines són les seves funcions com a delegat a l'Illa de l'ONG Bomberos Unidos sin Fronteras?
M'encarrego de captar socis i de l'organització d'esdeveniments per recaptar els fons necessaris per dur endavant el projecte de construcció d'una escola a Haití. De moment, hem dut a terme una gala benèfica i els concerts de Mago de Oz, Miguel Ríos i Rosendo, així com la primera Festa de la Emergència que es va celebrar ahir al Recinte Firal des Mercadal.

Com està responent la societat menorquina?
S'ha de dir que els menorquins som poc inclinats a col·laborar quan no coneixem una associació. Primer et demanen qui ets i després, tot va bé. La veritat és que som difícils d'entrar.

Quants socis hi ha a l'Illa actualment?
Encara som pocs, uns deu o dotze. S'ha de tenir en compte que vam començar des de zero el passat mes de juliol i encara queda molta feina per fer. Durant la jornada d'ahir vam fer alguns socis "bufitos", nens que volen aportar el seu gra d'arena a l'entitat.

Des del passat mes de juliol heu organitzat quatre actes benèfics. Heu començat fort...
Sí, tot i així encara tenim algunes idees en marxa. Volem dur a terme una segona edició de la Festa de l'Emergència l'any que ve. La veritat és que estic molt content de la resposta de tothom. El que havia de ser una demostració de bombers s'ha convertit en un esdeveniment en el que han participat Creu Roja, Protecció Civil, l'IBANAT i Emergències 112. Per a nosaltres també ha estat una manera de trobar-nos en un ambient diferent perquè sempre que ens veiem és quan hi ha una desgràcia.

Qualque projecte més?
Possiblement durem a terme un acte conjunt amb l'Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) però de moment no hi ha res concret.

Ha resultat complicat organitzar la Festa de l'Emergència?
Una mica. M'he encarregat jo sol de tot. Els membres de l'associació de Madrid vam molt accelerats, sempre van tres passes més endavant i jo m'estimo més fer petites coses. Fins i tot em vaig quedar a dormir al Recinte Firal el divendres perquè volíem controlar els aparells i evitar possibles robatoris. Jo i un company vam estar fins la mitja nit xerrant davall la porxada fins que va arriba l'hora de dormir. Jo ho vaig fer dins de la tenda de campanya d'Emergències 112 i el meu company va dormir al bar. Llevat del soroll dels cotxes que circulen per la carretera general, vam estar la mar de bé.