En les activitats previstes s’estableix un contacte especial entre els fillets i els seus pares amb altres famílies - P.CIM

TW
0

La Conselleria de Cultura, Patrimoni i Educació i els ajuntaments de l'Illa tornen a engegar els tallers de massatge infantil i els espais familiars a través dels que es pretén oferir eines als pares per descobrir i enfortir les seves capacitats educatives.

En aquest sentit, la responsable del departament, Maruja Baíllo, assegura que des de l'administració insular "intentam ajudar les famílies en la important tasca d'educar als seus fills, sempre en la mesura de les nostres possibilitats".

Al voltant de 90 famílies van participar el curs passat en el taller de massatge infantil, una pràctica que proporciona una interacció entre l'adult i l'infant i estimula els sistemes vitals, a la vegada que ajuda a la relaxació i l'alliberació de tensions, explica el responsable d'Atenció Primerenca, Vicenç Arnaiz. Aquest taller, adreçat a famílies amb infants de fins a deu mesos, s'iniciarà a partir de la propera setmana i tindrà una duració de cinc sessions setmanals.

Espais familiars
Posteriorment, començarà el taller d'espais familiars, que es perllongarà fins el mes de maig o juny, depenent de cada municipi. Unes 38 famílies es van beneficiar l'any passat d'aquest curs, que es converteix en un espai de trobada on compartir vivències, dubtes i neguits referits a la criança dels infants. "La família és el primer i més important agent educatiu. És per això que un dels objectius és reforçar el sentiment de competència dels propis pares en les seves capacitats d'educar i atendre al seu fill", indica Arnaiz.