La qualitat de les figures realitzades va enlluernar el nombrós públic assistent - JJ

TW
0

La gran diada de l'Escola Eqüestre Menorquina (Ciutadella), amb el seu vistós espectacle en què participaren 40 cavalls amb els seus respectius genets, la majoria d'ells, alumnes de dit centre hípic, del Picadero Menorca i del Grup de Cavallers de Maó, assolí un nou èxit, tant per la qualitat de les figures realitzades, com pel nombre d'assistents, unes 1.500 persones, entre d'elles, gent vinguda de Mallorca, Anglaterra e Itàlia.

Un fet que va donar un especial relleu a l'espectacle d'aquest any, va ser l'avinentesa del 25è aniversari del matrimoni Francesc Marquès i Esperança Pascual, creadors de l'Escola Eqüestre Menorquina i responsables de l'ensenyament d'una gran quantitat de genets que han passat per les seves instal·lacions de Bini Sabani. Amb motiu de dita fita, la festa eqüestre finalitzà amb un carrusel d'en Xec, n'Esperança i els sues tres fills, n'Ana, en Ciscu i na Karina, mostrant novament, que la nissaga Marquès Pascual té corda per a llarg.

La vesprada festiva l'inicià el grup folklòric Arrels de Sant Joan amb els balls típics de l'Illa. Tot seguit tingué lloc una mena de conte on s'escenificà com s'inicien els fillets en el mon del cavalls.

Pel que a l'espectacle en sí, l'obrí un nombre de sis cavalls amb regnes llargues, amb la dificultat que implica la compenetració de cavall i conductor. Tres joves del Picadero Menorca oferiren una demostració de dos cavalls muntats i un a peu, creant figures força interessants. Una de les sorpreses de la nit fou la participació del jove italià Matias Algissi, exalumnes d'en Xec, i difusor de la doma menorquina al país alpí. Un carrusel de vint cavalls posà de relleu les moltes hores que calen per aconseguir acoblar tants animals junts. Figures a la mà, on el binomi cavall genet executà les figures pròpies de la doma menorquina. El mestre i director de l'escola Xec Marquès realitzà una selecció de figures amb el cavall Mailon, un nou carrusel de dotze cavalls pels alumnes més avantatjats de l'escola mostrà l'alt nivell assolit per dit centre eqüestre. Nacho Benítez conjugà els aires de la doma clàssica, amb la plasticitat de les vuit ballarines de l'escola Alba que al ritme de la música realitzaren figures l'uníson amb el cavall i genet, finalitzant l'espectacle amb el ja citat nombre de la família Marques Pascual. Recordatoris i regals per a tots els participants, rifes i ponis per als més petits, van cloure el dotzè espectacle de l'Escola Eqüestre Menorquina. Cal fer esment de l'important col·laboració del Consell i Ajuntament de Ciutadella, aportant les grades i muntatge de les mateixes, així com un bon grup de firmes comercials.