Mascaró. Als 42 anys, afirma que viu un moment dolç en la seva vida - Archivo

TW
0

El nom d'Úrsula Mascaró és habitual a les revistes de moda de major prestigi internacional i les "celebrities" escullen les seves sabates per a brillar en les aparicions públiques.

La dissenyadora menorquina ha aconseguit que les seves creacions sedueixin arreu del món, i ho ha fet sense renunciar a viure i treballar a Menorca. Les Pretty Ballerinas han estat el seu millor trampolí professional i s'han convertit en emblema de la seva dedicació constant al món del calçat a través de l'empresa familiar.

Úrsula Mascaró Pons té 42 anys, és de Ferreries, resideix as Castell i és mare de tres fills. Avui oferirà la lliçó inaugural del curs acadèmic de l'Ateneu de Maó, a les 20 hores.

"Made in Menorca" és el títol que ha escollit. Què vol transmetre?
És la primera vegada que em conviden a oferir una ponència i, tot i el repte, estic encantada. La intenció és explicar la trajectòria de l'empresa familiar Jaime Mascaró, de com ha evolucionat des dels inicis fins avui. El que vull transmetre és que si tens ganes i entusiasme, també des de Menorca es pot ser emprenedor. Encara que sigui una illa petita no tenim perquè quedar aïllats, ens hem de projectar al món.

De fet, és la primera que practica aquesta idea: oberta al món des de Menorca... Açò l'obliga a viatjar molt?
Visc as Castell i la fàbrica és a Ferreries. Les noves tecnologies faciliten la connexió amb l'exterior i fer la feina des d'aquí. Ara bé, saps que cada mes has de viatjar uns dies. Els meus fills ho saben i s'han adaptat.

Quin és el secret o la fórmula del seu èxit empresarial?
No hi ha fórmules màgiques. El més important és estar segura i creure en el que fas. No tenir por. Equil·librar feina i família, i fer amb ganes el treball. El que hem aconseguit, i ho dic en plural perquè un dissenyador no és res sense un equip tècnic i d'artesans, és el resultat de molta feina continuada. En el món de les sabates, si no t'ho 'curres' no ho aconsegueixes. Estic satisfeta amb el que faig i en el nostre treball en equip. I açò és bàsic.

S'ha plantejat obrir nous camps empresarials a part del món de la sabata?
Fem sabates i aquesta és la principal feina de la nostra empresa. Tenc família, tenc fills, m'agrada gaudir de la platja... Amb les sabates en tenc prou!

Des de la seva experiència, té alguna solució per a superar la crisi econòmica?
Ànims, ànims i ànims. S'ha d'estar molt concentrat i s'han de fer inversions. Com em diu sempre mon pare: "Si quedes aturat, te'n vas per enrere". El meu pare m'ha transmès l'esperit emprenedor. Hem de tirar endavant, arriscant, però amb cap, pas a pas. S'ha d'innovar per anar per envant, utilitzar el sentit comú, la constància i sense grans pretensions.

Les seves sabates les llueixen dones famoses. En qui li ha fet més il·lusió veure-les posades?
L'estil de na Kate Moss m'agrada molt i és un orgull que les dugui. Elsa Pataky, Paz Vega, Nieves Álvarez... Estic encantada que duguin les meves sabates! També encara mos emociona descobrir de repent que alguna persona va calçada amb les nostres creacions. Açò va passar a Milan, quan amb el meu equip érem a un hotel i una senyora americana desconeguda duia unes ballarines nostres. Quasi em vaig aixecar per donar-li una besada!

Manté vius nous somnis i projectes?
Un projecte físic imminent és obrir una botiga a Sevilla. El meu somni és seguir essent feliç amb la meva família i la meva feina, créixer espiritualment i estar tan bé com ara. Ara estic en un moment dolç de la meva vida.

S'hauria imaginat mai que la convidarien a impartir una lliçó inaugural?
La invitació de l'Ateneu de Maó ha estat una sorpresa. Estic contenta de poder explicar l'evolució de la nostra empresa, que la veig com una gran família. La meva aportació serà senzilla: no som acadèmica, som dissenyadora i empresaria.